İl Müdürü Yılmaz Kurbanlık Hayvan Satış Ve Kesim Yerlerini Denetledi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Yafes Yalçınkaya ve denetim elemanları ile birlikte İlimizde bulunan Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerlerinde denetlemelerde bulundu. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan hareketlerinde önemli miktarda artış meydana geliyor. Salgın hayvan hastalıklarının önlenebilmesi için hayvanların nakillerinde Veteriner Hekim muayenesi ile hayvanların daha önceden hastalıklara karşı koruyucu olarak aşılanmış olması oldukça önem arz ediyor.İl Müdürü Yılmaz kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerini denetleyerek; "Vatandaşların kurban alırken dikkat etmeleri gereken önemli hususlar vardır. İki yaşını doldurmamış, gebe olan, küpesi ve hayvan pasaportu olmayan büyükbaş hayvanlar,nakil belgesi olmayan küçükbaş hayvanlar alınmamalıdır. İl dışından getirilen hayvanlarda veteriner sağlık raporu aranmalı ve pasaportları kontrol edilmeli, veteriner hekim imzasız ve mühürsüz olanlar alınmamalıdır. Ayrıca kesim sonrası salgın hastalık şüphesi hasıl olduğunda İl/İlçe Müdürlüğümüzde çalışan nöbetçi veteriner hekimlerimize müracaat edilmesi halinde gerekli yardım yapılacaktır.Kurban kesimleri mezbaha ve kurban komisyonu tarafından belirlenen yerlerde çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılmalıdır. Tüketilmeyen kısımlar ile atıklar cadde ve sokaklara atılmamalı, evcil ve yaban hayvanların ulaşamayacağı derin çukurlara gömülmelidir. Denetimler esnasında herhangi bir hastalık bulgusuna ve aksaklığa rastlanılmamıştır." dedi
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.