İzmirli Eczacılar Seçime Gidiyor
Türkiye Eczacılar Birliği’ne (TEB) bağlı 3. Bölge İzmir Eczacı Odası Genel Kurul’a gidiyor. İzmir Eczacı Odası’nın Olağan Genel Kurulu, 19-20 Eylül 2015 tarihinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yapılacak. Genel Kurul’da oda organları için seçim de gerçekleşecek.
NİTELİKLİ DEĞİŞİM
14 yıldır görevde olan mevcut Başkan Tuncay Sayılkan’ın yeniden aday olması beklenmezken, ‘nitelikli değişimden yanayız’ sloganıyla yola çıkan ‘İzmir Eczacı Hareketi’nin lideri Barış Özgen, başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan ilk isim oldu.
YÖNETİCİLİK BİR MESLEK HALİNE GELMEMELİ
Adaylığını açıklamasıyla birlikte İzmir Eczacılık sektörü içinde büyük destek bulan Barış Özgen, İzmir Eczacı Odası’nın tek adam anlayışı ile yönetilmesine karşı olduklarını söyledi. ‘İzmir Eczacı Hareketi’nin yönetici adaylarını ön seçim yaparak belirlediğini, kendisinin de bu doğrultuda aday olduğunu ve seçilmesi halinde Eczacı Hareketi’nin azami 3 dönem talebine sadık kalacağını belirten Özgen, “Yöneticilik bir meslek haline gelmemeli” dedi.
SAĞLIKLI BULMUYORUZ
İzmir Eczacı Odası’nı 14 yıldır aynı kişilerin yönettiğine dikkat çeken Özgen, şöyle konuştu: “Biz İzmir Eczacı hareketi olarak bu tip uzun yöneticilik sürelerini işletme körlüğü ve rutinleşme getirmesi bakımından çok sağlıklı bulmuyoruz. Zaten gerek İzmir’de, gerek Türkiye genelindeki meslek örgütlerinde şu an bunu da yaşıyoruz. O yüzden biz İzmir Eczacı Hareketi olarak bu süreyi en fazla 3 dönem yani 6 yılla sınırlandırma kararı aldık”
ECZACI ODASINI YANINDA GÖRMEK İSTİYOR
İzmir Eczacı Odasının son 14 yıllık süreçte üyelerine bekleneni tam olarak veremediğini dile getiren Özgen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Eczacı Odasının hemen her alanda sahip olduğu potansiyelini kullanamadığını düşünüyoruz. Bilindiği üzere temeldeki sorunlarla savaşmak; bilinçli, kararlı bir şekilde planlanması ve yapılması gereken bir ekip işidir. Öncelikle ekibin kendi plan ve stratejisi olmalıdır. Mesleki sorunlara karşı kendi içinde netleşmiş olmayan bir ekip hiçbir zaman başarılı olamaz. Zaten bizde bu yüzden yola çıktık. Odanın, meslektaşlarımızın eczanelerinde veya çalıştıkları kurumlarda yaşadıkları sorunlar için bir çözüm merkezi olması gerekmektedir. Kaldı ki ziyaretlerimiz sırasında en çok şikâyeti bu konuda alıyoruz. Meslektaşlarımız odamızın net çözümler sunmasını istiyor. Eczacı yaşadığı her sorunda odasını şüphesiz yanında görmek ve mücadelesini tek başına yapmak istemiyor.”
GERÇEK ANLAMDA KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ
İzmir Eczacı Odası’nı yeniden kuruluş amacına hizmet eden bir yapıya dönüştürmek istediklerini sözlerine ekleyen Özgen, “Dolayısıyla biz İzmir Eczacı Odasını, yerel ölçekte meslektaşlarımız için çözüm merkezi olacak, eşit, şeffaf, katılımcı ve ötekileştirmeyen gerçek anlamda kurumsal bir yapı haline getireceğiz. Olması gereken budur. Türkiye genelinde ve Türk Eczacıları Birliği sürecinde ise çok eskiden olduğu gibi, yaptığı mesleki proje ve çalışmalarla, gündem belirleyen, çözüm sunan, sözü dinlenen irade sahibi ve etkin bir unsur haline getirmek istiyoruz. İzmir Eczacı Odası önemli bir odadır. İzmir Eczacısı bu potansiyele, niteliğe ve birikime sahiptir. Hazırladığımız ve sunduğumuz tüm projeler ve stratejiler buna yöneliktir. Tüm bunları yaparken kesinlikle ötekileştirmeden, tüm eczacı tabanımızla birlikte tam bir birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” diye konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.