Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı

Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina, Ankara’da yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı değerlendirme t...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina, Ankara’da yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı değerlendirme toplantısında Eşitlik Birimi ve Eşitlik Komisyonu çalışmalarını anlattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programına yönelik, ‘Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ projesindeki uygulamalarıyla en başarılı kamu kuruluşu seçildi. Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısına Eskişehir adına Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina ve projeler kapsamında verilen mesleki eğitimler sonucu su tesisatçısı olan Güzel Hanım katıldı. Toplantının açılış konuşmasını programa sponsor desteği veren Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan yaptı. Koyunsağan konuşmasında, BM Cinsiyet Ayırımcılığı 2014 Raporunda Türkiye’nin 142 ülke arasında, 125. sırada olduğunu söyledi.

Toplantının panel kısmında programı başarıyla uygulayan Eskişehir, Edirne ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri adına konuşmacılar ve Eskişehir’de erkek mesleklerine yönelik eğitimi tamamlayan ve su tesisatçılığı yapan Güzel Hanım katıldı. İlk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Aydınmakina, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in kadınların güçlendirilmesinin önemine değinen sözlerini hatırlattı. Aydınmakina, “Öncelikle Eşitlik Birimi ve Eşitlik Komisyonunu kurduk ve “eşit haklar farklı ihtiyaçlar” a duyarlı bütçelemeyi hayata geçirerek iyi bir örnek oluşturduk. Daha sonra projelerimizi uygulamaya başladık. Yeni belediyeler kanunuyla, artık sadece merkezde değil, ilçeler ve bunlara bağlı mahallelerdeki kadınlara da ulaşmamız gerekiyordu. Önce 500 muhtara ulaşarak, en önemli sorun olan kanser taraması konusunda kadınlara bilgi verdik. 700 kadını köylerinden Eskişehir’e getirerek, kanser taramalarını yaptırdık. Bu projemizi, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile sürdürüyoruz. Erkeklerin yapabildiği meslekler konusunda kadınlarımızı eğittik” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin eğitimleri sonucu su tesisatçılığına başlayan Güzel Hanım da panelde, mesleğe başladıktan sonra yaşadıklarını toplantıya katılanlarla paylaştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.