"Kağıtta Geri Dönüşüm Okullarda Öğretilmeli”

Kağıtta Geri Dönüşüm Okullarda Öğretilmeli”
Kağıtta geri dönüşümün okullarda özellikle öğretilmesi gereken bir konu olduğu belirtildi.Trabzon’un Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 20 yıldan beri üretim yapan İşletme sahibi ve Genel Müdürü...

Kağıtta geri dönüşümün okullarda özellikle öğretilmesi gereken bir konu olduğu belirtildi.

Trabzon’un Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 20 yıldan beri üretim yapan İşletme sahibi ve Genel Müdürü Servet Mete, Samsun’dan Kars’a kadar olan kesimde gerçekleştirilen üretimin sıhhi ve kaliteli ambalajlarla alıcıya ulaştırılabilmesi için gelişmiş teknolojileri kullandıklarını söyledi. Mete "Endüstriyel ambalaj ve oluklu mukavva üretimimizde yaklaşık 35 işçi istihdam ederek çalışıyoruz. Müşterilerimizle ayaklarına kadar gidip, ambalajlamada en iyi kutu ve paketleri imal etmenin çabası içindeyiz. Üretimimizin tamamına yakını iç piyasaya yönelik, ama başta Gürcistan olmak üzere yakın ülkelerde de iş alabilmek için fuarlara katılma ve ziyaretlerde bulunma şekliyle gayret gösteriyoruz" dedi.

Servet Mete, yaklaşık 7 yıldan çeşitli sosyal sorumluluk projeleri uyguladıklarını da hatırlatarak, "Dünyanın en büyük çevre problemleri arasında atıklar gelmektedir. Ancak bu atıklar içinde kağıt, plastik ve cam gibi maddelerde geri dönüşüm sağlayabilme imkanı var. Bu imkan hem ekonomik olarak kazanım sağlayacak, hem de çevre kirliliğini azaltacaktır. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde konuya duyarlı öğretim üyeleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek için projeler uyguluyoruz. Şimdiye kadar edindiğimiz tecrübeler, bu konu devlet tarafından daha ciddi düzeyde ele alınıp, okullarda ders olursa konuyla ilgili bilinç daha süratli arttırılabilir. Öğrencilere 1 ton atık kağıt toplandığında doğadan 17 yetişmiş ağacın kurtarıldığı şekliyle anlatım yaptığımızda çok daha etkili oluyor, çevre bilinci gelişiyor" ifadelerini kullandı.

TRABZON'UN ARSİN İLÇESİNDE BULUNAN OSB'DE ÇAĞLAR AMBALAJ TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.