Mep, 2. Mersin Markalaşma Çalıştayı Ve Kalkınma Zirvesi Düzenliyor
Mersin Ekonomi Platformu (MEP), ‘Marka Kent Mersin Projesi’ kapsamında 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde 2. Mersin Markalaşma Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi düzenleyecek. MEP Dönem Başkanı Feridun Gündüz, çalıştaya milletvekillerinden akademisyenlere, ünlü markaların temsilcilerinden ekonomi yazarlarına ve belediye meclis üyelerine kadar çok geniş bir katılımın olacağını söyledi.
MEP yönetimi, Mersin’in markalaşması yönünde hayata geçirdiği ‘Marka Kent Mersin Projesi’ çerçevesinde ikinci çalıştayı yapmaya hazırlanıyor. Gülnar ilçesinde 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenecek 2. Mersin Markalaşma Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi’nin tanıtımı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirildi. Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, MEP Dönem Başkanı Feridun Gündüz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
MEP Dönem Başkanı Gündüz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini, herkesi derinden yaralayan şehitlerin acıları olduğunu belirterek, ülkenin bir an önce barışa ve huzura ulaşmasını diledi. Ancak böyle bir durumda ekonominin büyümesinden söz etmenin mümkün olduğunun altını çizen Gündüz, “Aksi takdirde huzurun olmadığı yerde iş dünyasının da bir takım hedefler koyup bunları gerçekleştirmesi zorlaşıyor. Ama ben umut ediyorum, önümüzde bir seçim var, umarım bu seçim sağlıklı bir şekilde gerçekleşir ve 1 Kasım’dan itibaren ülkemizi yönetecek, geleceğe taşıyacak, bu kesintili dönemleri atlatmamıza imkan sağlayacak iyi bir hükümet çıkar ve bu hükümet de ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için bir gayret içerisinde olur” dedi.
“HEDEFİMİZ, MERSİN’İ DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN MÜCADELE ETMEK”
Bir takım projelerin hayata geçirilmesi için mutlaka demokratikleşmenin, huzurun, barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Gündüz, MEP’in, kentin gerçek değerlerini ortaya çıkartmak ve Mersin’i daha mutlu yaşanabilir bir kent haline getirmek iddiasında olduğunu dile getirdi. Başta Mersin Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı, MTSO ve çok yönlü kent aktörlerinin katılımıyla bir takım faaliyetler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Gündüz, bu çerçevede birinci öncelikli hedeflerinin Mersin’de yaşayan insanların kendini mutlu hissettiği, çağdaş, modern ve huzurlu bir kentte yaşamalarını sağlayabilmek için mücadele etmek olduğunu söyledi. Gündüz, “İkinci etapta, Mersin kenti yerli ve yabancı turistler için de yaşanması tercih edilir bir kent haline gelmelidir. Üçüncü hedef de Mersin kenti yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip bir kent haline gelmelidir. Bunu yapmamız ve dünyaya pazarlamamız lazım. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde hem bu kentte yaşayan bizler bu kentin artan katma değerinden bir şekilde faydalanmış olacağız hem bizden sonraki nesillere daha huzurlu, daha güçlü, ekonomisi kuvvetli, demokrasisi gelişmiş, sokaklarında özgürlük şarkılarının söylendiği, barışın sembolize edildiği bir kent haline gelmiş Mersin’de çok daha mutlu bir hayat sürebiliriz” diye konuştu.
“KALKINMA OLMADAN MARKALAŞMA, MARKALAŞMA OLMADAN KALKINMA OLMAZ”
Markalaşma projesinin bir kalkınma ve demokratikleşme projesi olduğuna dikkat çeken Gündüz, bir kentin markalaşma hedefine ulaşması için kalkınmanın olmazsa olmaz koşul olduğunu kaydederek, herkesin bu projeye sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
Yapılacak zirveyle ilgili bilgi veren Gündüz, 17-18 Ekim’de bu kez biraz daha gelişkin ve daha farklı bir konseptte 2. Mersin Markalaşma Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi gerçekleştireceklerini belirterek, “Kalkınma olmadan markalaşma, markalaşma olmadan kalkınma olmuyor. Kenti geliştirmek için bir takım kalkınma planları yapmaz ve bunları uygulamazsanız o zaman markalaşmanın da olmayacağını gördük. Kentin markalaşma hedefine ulaşması için kalkınmanın da olmazsa olmaz noktasında bir mutabakata vardık. Bir kent gelişmek istiyorsa bazı kalkınma dinamiklerini harekete geçirmek zorunda. Bu çerçevede, projeye ekonomiyi, kentin kalkınma planını da katalım istedik ve konsepti değiştirdik. Geniş katılımlı bir çalıştay ve zirve olacak. Türkiye’nin tanınmış bazı holding ve ürün markaları ile ekonomi yazarlarını da çalıştaya davet ettik. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ilk günden bu yana projenin içerisinde ve katkı sağlıyor. Projede farklılık yapıyoruz. Meclis’teki 4 siyasi partinin Mersin milletvekilleri ve adayları ile Büyükşehir Belediyesi’nin 78 meclis üyesini davet ettik.
Meclis üyelerinin ve milletvekillerinin katıldığı bir toplantıyı Mersin için yaşamsal görüyoruz” ifadelerini kullandı.
“ALTYAPIDAKİ TEMEL MAKRO PROBLEMLERİ ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ”
Mersin’in problemlerinin belli olduğunu da belirten Gündüz, bunların önde gelenlerinin havaalanı, turizm bölgesi, otoyol, geciken liman ve lojistik merkez olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Bu 5 tane proje yapılsın Mersin şaha kalkar. Ama her nedense bunlar yapılmıyor. Ben Mersin’in problemlerine sahip çıkılmadığı konusunda net bir fikre sahibim. Mersin’de bu büyük projelerin hepsi şu veya bu nedenle askıya alınmıştır. Altyapıdaki temel makro problemleri çözmek zorundayız. Dolayısıyla iktidara kim gelirse gelsin, biz onların yakasına yapışacağız ve bu problemleri çözmeleri için gerekli iradeyi ortaya koyacağız.”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tunçsu ise MEP’in markalaşma projesi kapsamında yaptığı çalışmaların Türkiye’deki örnek çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Projenin, kentin gelişmesine, markalaşmasına yönelik teknik bir çalışma olduğunu ve bu yönde bir sinerjinin de oluştuğunu dile getiren Tunçsu, Büyükşehir Belediyesi’nin projeye desteğinin sonsuz olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.