"Yerel Tat, Empürmeye Değer Kat" Peojesi
Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerel değer olan ‘Empürme Fasulyesine’ sahip çıkmak amacıyla yeni bir projeye imzasını atıyor.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yerel Tat, Empürmeye Değer Kat" projesi başarılı bulundu. Önümüzdeki günlerde imzalanacak olan sözleşmeyle uygulamaya başlanacak olan proje hakkında açıklamalarda bulunan Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, projenin ana öncelikli hedefi yerel empürme fasulyesinin kendi yetiştiği ortamda muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu dile getirerek, “Yetiştiriciliği çok az üretici tarafından küçük alanlarda yapılan empürme fasulye çeşidi tehdit altındadır. Proje ile gerek üreticilerde gerekse toplumun her kesiminde kamuoyu oluşturularak, yerel çeşit bilinci ve korumacılık algısı hakim kılınacaktır. Yetiştiricilik koruma altına alınacak, mevcut üreticilerin ve geçimini tarımdan sağlayan sebze üreticilerinin empürme fasulyesi, yerel çeşit ve iyi tarım uygulamaları hakkında eğitimleri sağlanacaktır. Yerel fasulyemiz empürmenin değişik köy ve üreticilerde, vejetasyon sürecinde yapacağımız fenolojik gözlemlerde çeşitler arasında olabilecek farklılıklar tespit edilip, ileride yapılabilecek olası seleksiyon çalışmalarına ışık tutulacaktır. Batı Karadeniz Kalınma Ajansı mali desteği ile ilana çıkılan hemen hemen her programda il ve İlçe teşkilatlarımızca projeler yürütmekteyiz. Teşkilatımız bu mali destek programlarını çiftçilerimizin ve yöremizin sorunlarına çözmede değerlendirerek önemli bir görev üstlenmektedir" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.