Yoğurt Hafızayı Güçlendiriyor

Yoğurt Hafızayı Güçlendiriyor
Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, yoğurdun hafızayı güçlendirdiğini belirterek okul öncesi çocukların dikkat dağınıklıklarına karşı ve hafızalarının güçlenmesini sağlayacak besinler hakkında bil...

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, yoğurdun hafızayı güçlendirdiğini belirterek okul öncesi çocukların dikkat dağınıklıklarına karşı ve hafızalarının güçlenmesini sağlayacak besinler hakkında bilgiler verdi.

Özellikle de yoğurdun, içinde bulunan tirozin isimli madde sayesinde hafızalarının daha da güçleneceğini ifade eden Ateşsaçan, “Dikkat dağınıklığı ve yorgunluk nedeni olan demir eksikliği özellikle ergenlik çağındaki kızlar için bir sorun. Yüksek oranda demir içeren yağsız kırmızı et haftada 2-3 kez tüketilmeli. Beyin hücrelerini geliştirip hafızanın güçlenmesini sağlayan kolin maddesi içeren yumurta. Haftada 3 kez sabah omlet veya haşlanmış olarak yenilmeli. Stres ve sinirlerin yatışmasını sağlayan ve içerdiği magnezyum ile kasların gevşemesini sağlayan Ispanak, badem, ayçekirdeği, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek, balık ve tavuk eti, peynir, yumurta, patates ve portakal doğal magnezyum kaynaklarıdır. Çilek ve yaban mersini hafıza güçlendirici etki yapan ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Özellikle ergenlik dönemindeki çocuklar için sorun olan stres, endişe, sıkıntı durumunu giderecek B1 ve Bb3 vitamini içeren bezelye haftada 1 kez yenilmelidir. Her hücre için gerekli olan yaşam kaynağı su, beyin gelişimi ve normal çalışması için çok önemlidir. Günde yaklaşık 1.5 litre su içilmelidir.” diye konuştu.

Dr. Gönül Ateşsaçan, bunların yanında bazı besinlerin tüketilmesi hakkında da önerilerde bulundu.

“Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktirir.

Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlar

Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarır

Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor

Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor

Lahana: Stressiz öğrenmeyi sağlar.

Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor. Son olarak Odaklanma için de ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerin yenmesini öneriyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.