ATIKSU ARITMA TESİSİNİN YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

ATIKSU ARITMA TESİSİNİN YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapımına başladığı Atıksu Arıtma Tesisinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapımına başladığı Atıksu Arıtma Tesisinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan

Atıksu Arıtma Projesi, ileri biyolojik atıksu arıtma projesi olup arıtılan su, içme suyu alınabilecek ortamlara deşarj edilebilecek özellikte olacak. Dünya'nın gelişmiş ülkelerinde uygulanan proses, makine ve ekipman teçhizatına sahip modern bir anlayışla hayata geçirilen tesisle birlikte il genelinde ileri düzeyde çevre koruması sağlanacak.

SIR BARAJI İÇİN ÖNEMLİ

Atık suların çevreye verebileceği zararları engelleyen arıtma işlemleri, özellikle Sır Barajı Havzası için hayati önem taşıyor. Sır Barajı havzasına akmakta olan akarsuların arıtılarak

İnşaatı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin finansmanın, yüzde 85’i Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan karşılıklı proje anlaşması çerçevesince IPA fonundan karşılanıyor. Geriye kalan finansmanın yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, yüzde 9’u ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

DOĞAL HAYATA KATKI SUNACAK

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi’nin faaliyete geçmesi şehrimiz ve bölgemizin çevre korumasına önemli derecede katkı sağlayacak. Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmadan Sır Barajına dökülen atıksular temizlenerek barajların hem su kalitesi korunacak hem de ömrü uzatılmış olacak.

Su kütlelerini tehdit eden en önemli etkenlerden birisi; herhangi bir büyük su ekosisteminde, başta karalardan gelenler olmak üzere, çeşitli nedenlerle besin maddelerinin büyük oranda çoğalması sonucu plankton ve alg varlığının aşırı şekilde artmasıdır. Bu durum suda çözülmüş oksijen miktarını azaltarak uzun vadede su ekosisteminin ölümüne neden olabilir.

dji_0023.jpgdji_0045.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.