Elbistan Şeker Fabrikası'nın Özelleştirilmesi

Elbistan Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesi
Şahin, "Rekabet Kurulu, bu fabrikaların bu şekilde satılmasını onaylamayacaktır." dedi.

  Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle ilgili olarak, "Rekabet Kurulu, bu fabrikaların bu şekilde satılmasını onaylamayacaktır. Demokratik usuller kapsamında mücadelemizi vereceğiz" dedi.

  Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 266 milyon dolarlık teklifle Kolin-Limak OGG'ye satılmasına tepki gösterdi. Portföy B kapsamında yer alan bu fabrikaların arazi değerleri düşünüldüğünde ortaya konulan rakamın komik olduğunu iddia eden Şahin, şöyle konuştu:

  "Çünkü Elbistan Şeker Fabrikası'nın 2 bin dönüm kadar arazisi var. Bugünkü arsa bedellerine baktığımızda bu rakam çok düşük kalıyor. Ben sadece arsa bedelini söylüyorum, fabrika bedelini söylemiyorum. Malatya'ya baktığımızda da 400 dönüm arazisi var. Buranın metrekare değeri bin TL'yi buluyor. Bunların hesabını yapmak gerekir. Erzincan'daki şeker fabrikasının arazisi de değerlidir."

  Özelleştirmelerin 2003 yılında tespit edilen rakamlarla yapıldığını savunan Şahin, "2000 yılında şeker kanunu ile birlikte strateji raporu belirlenecekti. Bunun için İngiliz firmasına buranın pazarlama danışmanlık görevi verildi. 2003 yılında rapor hazırlandı. 2011 yılında da özelleştirme gerçekleştirildi. Anlaşılan o ki, şeker fabrikalarının satışı oldu-bittiye getirilmeye çalışılıyor. Bunu görüyoruz. O gün firmanın hazırladığı raporda, bu fabrikanın sahip olduğu arsanın parsel değeri 100-150 TL iken,

bugün bu rakamın çok çok üstündedir. O günkü değerle özelleştirme yapılmıştır. Bugün baktığımızda bu özelleştirme güncelliğini yitirmiştir. Rekabet Kurulu bu fabrikaların bu şekilde satılmasını onaylamayacaktır. Demokratik usuller kapsamında mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

  Sadece Elbistan Şeker Fabrikası'nın bölge ekonomisine yıllık katkısının 135 milyon TL olduğunu, 4 fabrikanın ise 266 milyon dolara satıldığını dile getiren Şahin, satışın ülke menfaatine olmadığını savundu.

İHA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.