Helikopter Kazasındaki 'Takipsizlik' Kararına Ailelerden Tepki
Merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatlarını kaybettiği helikopter kazasında GPS cihazlarının söken askerler hakkında verilen takipsizlik kararına aileler tepki gösterdi.
Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinde Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, Yüksel Yancı’nın ağabeyi Turan Yancı ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in kardeşi Melike İlkay ortak bir basın açıklaması düzenleyerek takipsizlik kararına tepki gösterdi.
Kararı tanımadıklarını söyleyen BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, “Malum üzere 25 Mart 2009 yılında Kahramanmaraş Çağlayançerit’te düşen helikopterde hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve İsmail Güneş’i kaybettik. O günden bugüne gelen süreç içerisinde gerek davaya gerekse helikopterde hayatını kaybedenlerin geride kalanlarına gösterilen vefasızlıktan dolayı bu basın açıklamasını yapmak zorundayız. Kahramanmaraş savcısının vermiş olduğu toplumun vicdanını yaralayan kararı tanımıyoruz. Bu sebepten ötürü davayı Anayasa Mahkemesi’ne şahsımız ve avukatımız aracılığıyla taşıyacağız. Bunun idari, teknik bir suikast olduğu yönünde akıllarımızdaki şüpheler giderilmeden bu davanın kapatılmasını müsaade etmeyeceğiz. Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'ni ve şehit Genel Başkan Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevenlerin olaya tam manasıyla tepki verip bu olayda yanımızda olmalarını istiyorum. Aynı zamanda helikopter suikastinde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının da davaya müdahil olacağını belirtmek istiyoruz. Son olarak karanlık güçlerin ve onların uzantılarının bu olayın üstünü kapatmaya güçleri asla yetmeyecektir” dedi.
Aradan geçen yıllarda hiçbir şey yapılmadığını ifade eden Üstündağ, “Biz değişik mekanlarda, 'Genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nu seviyoruz' diyenlerinin hiçbir şey yapmaması sonucu dosyanın tamamen kapatılacağı endişesini taşıyoruz” şeklinde konuştu.
Arama kurtarmada ihmali olanların topluma zikredilmediği bir süreçten geçtiklerini söyleyen Üstündağ, “Arama ve kurtarmada ihmali olanların, oradaki köylülerin, 'Burayı arayın' dedikleri halde, farklı bir mekanı arayanların dahi isminin topluma zikredilmediği bir dava ve süreçten geçiyoruz. Kaza olayı olduğundan bugüne kadar basında çıkan bütün görüntüler İsmail Güneş’in objektifinden yayınlanan ve ses kayıtları bunlar dahi hukuken geçerli bir belge sayılması gerekirken sayılmamış” ifadelerini kullandı.
Kaza dosyasını Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığından alan Kahramanmaraş Savcısı Habib Kormaz, helikopter enkazından GPS cihazlarını çalan askerler arasında bir örgüt bağı bulunmadığını savunarak haklarında takipsizlik kararı vermişti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.