Huzurevi Sakinlerinden Heyecanlı Bekleyiş
Farklı nedenlerden dolayı ömürlerini geçirdikleri ortamlarından ayrı kalan ve devletin kendilerine sunduğu hizmetten yararlanarak huzurevine yerleşenler, yakınları ve sevenleriyle buluşacakları Ramazan Bayramı'nın gelmesini adeta iple çekiyor.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı Kahramanmaraş Huzurevi sakini 100 yaşlı da, yaklaşan Ramazan Bayram'ı öncesinde mutluluk ve heyecan duygularını birlikte yaşıyor.
Doktoru, hemşiresi, aşçısı, fizyoterapisti ve bakıcılarıyla tüm ihtiyaçları giderilen yaşlılara bayramda en büyük sevinci kapılarını çalacak ziyaretçiler yaşatacak. Kimi huzurevi sakini neşeli bir şekilde anısını anlatırken kimisi de o dönemlerde yaşadıkları sıkıntılarla bugünün şartlarını karşılaştırıyor.
Yaklaşım 1 yıldır huzurevinde kalan 65 yaşındaki Emine Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bayramı daha huzurevinde geçireceklerini belirterek, ziyaretçilerini heyecanla beklediklerini söyledi.
Çocukluk döneminde yaşadığı bayram günlerinden bahseden Deniz, ''O zamanlar çocuk olduğumuz için bayram günlerinde çok sevinirdik. Büyüklerimizin ellerinden öper, şeker, para toplardık. O zamanlar savaştan çıkmıştık, imkanımız yoktu. Bayramdan bayrama elbise, ayakkabı ancak alınırdı, onun için çok sevinirdik. Ama şimdiki çocuklar çok şanslı'' dedi.
Aslen İstanbullu olan ve Kahramanmaraş'a gelin olarak yerleştikten sonra huzurevinde yaşamını sürdüren 81 yaşındaki Emel Tanrıver ise Anadolu'nun bayram adetlerinin halen eski günlerdeki gibi olduğunu söyledi.
Eşinin diş doktoru olduğunun altını çizen Tanrıver, şöyle konuştu:
''3'ü kız dört çocuğum vardı. Oğlumu trafik kazasında kaybettim. Bir zamanlar ev, villa ve dairelerimiz vardı. Eşim felç oldu. 9 yıl felçli olarak yaşadı. Hayatını kaybetti. Onun maaşıyla hepsini okuttum, evlendirdim ve yetiştirdim. Bayramda torunlarımı çok özlüyorum. Yakınlarımı bekliyorum. Bayramda bizlerin yüzünü güldürsün istiyorum.''
Meliha Ciğer de (76) 3 oğlu ve bir kızının olduğunu, eşinin vefat ettiğini belirterek, ''Huzurevi ömrümüzün son durağı. Burada son günlerimizi huzurlu bir şekilde geçirmek istiyoruz. Bayramda yakınlarımızı bekliyorum. Her anne gibi ben de evladımı buraya bekliyorum. Torunlarımı özledim, onları istiyorum. Bayramda anne hasreti çekenler bizleri gelip burada ziyaret edebilirler'' dedi.
AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.