Bekir Doğan
Belediyeleri Ortak Akılla Yönetilmeli!
5 yıl dediğin nedir ki ? Şunun şurasında 9 ayı gitti bile , üç gün sürmez 5 yıl biter kayıp eden Kahramanmaraş olmasın sevgili başkanlarım..Halk Odaklı ve Katılımcı Yönetim ile zafer sizin ola bilir !..
50 dan fazla ülkelerin bir çok şehirlerini gezip gördüm, Türkiye de görmediğim yer kalmadı.. Belediyecilik nedir derseniz , (Hayrettin Güngör gibi olmasada !..) bir oturmaya kitabını yazarım..
Sürekli yazıyorum: Bir basın danışmanı tutun, her alanda danışman tutun diye Şeffaflık: Karar alma süreçlerinde halkı bilgilendirmek ve süreçlere dahil etmek, farklı sektörde hizmetleri ortaya çıkarmamız gerek..
Kahramanmaraş’ta görev yapan Belediye Başkanlarım : Katılımcı, Mahalle meclisleri, kamuoyu yoklamaları ve online platformlarla vatandaşların fikirlerini ve tekliflerini dinlemek ve Ar-Ge yapmak gerekir..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Kaynak A.Ş. diye bir şirket gerek Erişilebilirlik: Belediye hizmetlerine herkesin kolayca ulaşabilmesini sağlamak, halka açık belediyecilik yapmak gerek bunun içinde her alanda danışman tutmanız gerekir..
Fuar yapıyoruz, Fuar şirketimiz ve müdürlüğümüz yok, Sürdürülebilirlik ve Çevre Duyarlılığı öne çıkarmak için ortak akılı kullanmanız gerekiyor sayın başkanlarım..
Kahramanmaraş’ta her yerde altın var bunu göremiyorsunuz , Yeşil Alanlar: Şehir içinde parklar, bahçeler ve rekreasyon alanları oluşturmak, model alıp diğerlerine model olmanız gerekiyor ki bunun içinde her şeyi siz göremezsiniz bir danışman tutun..
Enerji Verimliliği: Yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik etmek ve enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak, işte size modal: Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek döneminde belediye de GES kuruldu enerji üretimi yapıyor, Afşin ve Göksun da yaptı, Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de yapıyor ama daha çok yapılacak iş var !..
Şehrin atıkları bedava gidiyor, Atık Yönetimi: Geri dönüşüm projeleriyle atıkların değerlendirilmesini sağlamak atıklardan enerji üretimi yapmak için sizlere danışman gerek.. sayın başkanlar..!
Kentsel Dönüşüm: Doğaya zarar vermeyen, çevre dostu mimari projelerle şehri yenilemek, kentsel dönüşümden para kazanmanız gerek bunun içinde bir danışman tutmanız gerek..
Sosyal Adalet ve Eşitlik
Halka hizmet , hakka hizmet demiş büyüklerimiz, Eşit Hizmet: Mahalleler arası hizmet eşitsizliklerini ortadan kaldırmak, şehir projesini ortaya koymanız gerekiyor.. her şey para değil çevremizdeki hazineyi görün bütçe var !..
Engelsiz Şehir: Engelli bireyler için uygun altyapılar sağlamak, bunu yaparken çok abartmamak gerek Nüfumuzsunuz yüzde kaçı engelli ? Bunu iyi bilmeniz gerekir..
Sosyal Yardım: İhtiyaç sahipleri için sosyal destek ve yardımları artırmak bunu yaparken insanımızı büs bütün temle lige alıştırmak doğru değil..
Teknoloji ve Akıllı Şehir Uygulamaları
Dijitalleşme: Belediye hizmetlerini dijital platformlara taşımak ve vatandaşlara kolay erişim sunmak, bunu yaparken de teknoloji ile insanları çalıştırmaya yönlendirmek gerekiyor..
Akıllı Şehir Sistemleri: Trafik yönetimi, enerji kullanımı ve güvenlik alanında akıllı çözümler sunmak.
Veri Yönetimi: Karar alma süreçlerini daha etkili kılmak için büyük veri ve analiz yöntemlerini kullanmak, bunun içinde işin uzmanından danışmanlık almak gerekir..
Ekonomik Gelişim ve İstihdam
Yerel Ekonomi: Küçük esnafı desteklemek ve yerel üretimi teşvik etmek, şehri kalkındırmak belediyelerin elinde..görene , göremiyorsanız danışman tutun..
Turizm: Şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtarak turizm potansiyelini artırmak , turizmden pay kapmak çok güzel.. ama Turizm görmek gerekir.. bugün Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız bunu göremiyor ! ..
İş Fırsatları: Meslek edindirme kursları ve girişimcilik destekleriyle istihdam sağlamak , yeni iş kapıları açmak gerekir.. imkan var , yetişmiş insan var yeter ki siz görün yeter..
Ulaşım ve Altyapı
Toplu Taşıma: Ulaşımı kolaylaştıracak, çevre dostu toplu taşıma sistemleri kurmak, toplu taşımayı teşvik ederek şehrin trafiğini azaltmak gerekir..
Yol ve Altyapı Çalışmaları: Modern ve uzun ömürlü altyapı projeleriyle şehri daha yaşanabilir hale getirmekle olur ama bunun içinde bir danışmana ihtiyacınız var..
Bisiklet ve Yaya Yolları: Alternatif ulaşım yollarını yaygınlaştırmak, insanları bilgisayar ve cep telefonundan uzaklaştırarak hayata katmak sizin elinizde !
Kültür, Sanat ve Eğitim
Sanat ve Kültür: Tiyatro, konser, sergi gibi etkinlikleri desteklemek ve yaygınlaştırmak, öncü olmak ki , Bugün Afşin Belediyesi ve Selçuk Kösebalaban bunu yapıyor tebrik ederim..
Eğitim Projeleri: Ücretsiz kurslar, kütüphaneler ve etüt merkezleriyle eğitime katkı sağlamak bu konuda Başkan Hanefi Mahçiçek 10 yıl önce başlattığı eğitim kursları , Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyesi Büşükşehir Belediyesi destekleri ile gidiyor devam etmeli..
Toplumsal Dayanışma: Kültürel mirası koruyarak toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren projeler geliştirmek, insanları konuşur hale getirmeniz gerekir..
Kriz Yönetimi ve Dayanıklılık
Afet Yönetimi: Deprem, sel gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak için acil durum planları geliştirmek, buna halkı da dahil etmek gerekir , bu proje para isteyen yatırım isteyen bir proje değildir..
İyi Günler Diliyorum !..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.