Mustafa Narlı ve Konya Heyecanı!

Kahramanmaraş Ticaret Borsası eski Başkanı Mahmut Arıkan, kendi döneminde bizleri bir araya toplayarak yaklaşık 250 kişilik bir grupla Kayseri Develi’deki Sarayın Çiftliği’ne götürmüştü. Sarayın çiftliğinde yetkili müdür, 37 bin baş kesimlik büyükbaş hayvan ile 9 bin baş anaç inek (yavru ve süt üretimi için) nasıl beslediklerini ve bunu nasıl ucuza mal ettiklerini detaylı bir şekilde anlattı. Müdürün samimi bir şekilde büyükbaş hayvan besiciliğinin püf noktalarını paylaşması, Kahramanmaraş’ta bu işe soyunan birçok kişinin ilgisini çekti.

Dönüşte, pek çok kişi büyükbaş kurbanlık hayvan beslemeye başladı. Bir kısmı ise süt üretimi için inek besleyerek erkek yavruları kurbanlık olarak satmak üzere çiftlikler kurdu. Kötü mü oldu? Aksine, çok güzel oldu!

Peki bizim elimizde ne var? İplik, dokuma, kumaş, örgü, çelik mutfak eşyası, kuyumculuk, bayan ayakkabı imalatı, dondurma, biber ve ufak çaplı imalat işleri... Ancak işin gerçeği şu ki; Avrupa öksürse, bizim sanayicimiz kalp krizi geçiriyor. Amerika ve Çin birlikte "dur" dese, Kahramanmaraş sanayicisi adeta bayılıyor. Sanayide çeşitlilik şart, işte tam da bu sebeple Başkan Mustafa Narlı’nın Konya ziyareti beni de heyecanlandırdı.

Bugün Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üzerine sohbet ettik. Kendisi iki gün boyunca Konya OSB’yi gezmiş ve hayran kalmış. Ben de az çok bilirim; Konya, sanayide çeşitliliği yakalamış bir ilimiz. Eğer Tomsuklu Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyenler varsa, önce Konya ziyaretine katılmalı. Ya da elinde parası olup “Ne yapabilirim?” diyenler mutlaka KMTSO (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası) ve KTB (Kahramanmaraş Ticaret Borsası) öncülüğünde yapılacak Konya ziyaretlerine katılmalı.

Boşuna dememişler: "Gez dünyayı, gör Konya’yı!"

KMTSO ve KTB olarak Başkan Mustafa Narlı, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ile görüşerek en kısa zamanda bir Konya gezisi planlayacağının müjdesini verdi. Tıpkı Saray Çiftliği ziyareti sonucunda hayvancılıkta elde ettiğimiz kazanımlar gibi, Konya ziyareti sonrasında da sanayide yeni bir çeşitlilik yakalayabiliriz. Böylece ekonomik krizler bizi o kadar etkilemez.

Kahramanmaraş sanayisi olarak ne yapmalıyız?
Herkesin yaptığını değil, olmayanı yapmalıyız! Emek yoğun değil, kârlı işler yapmalıyız. Özellikle yurt dışından ithal edilen, Türkiye’de üretilmeyen ve pazar payı olan ürünleri üretmek için tesisler kurmalıyız. Bu konuda Başkan Mustafa Narlı’ya destek vermeli ve hep birlikte ayağa kalkmalıyız. Birlik olmalı, sanayici ve yatırımcılar olarak güçlerimizi birleştirmeliyiz.

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur’un dediği gibi: "Ya model ol, ya model al."
Biz de Konya’yı model alarak daha fazla yatırım yapmalıyız.

Sağlıklı kalın, mutlu kalın!
İyi günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi