İl Tarım Şurası 23 Kasım’da

İl Tarım Şurası 23 Kasım’da
Yol haritası ve ana mevzuatI konumundaki ‘’Kahramanmaraş İli Tarım Şurası Yönergesi’’çerçevesinde yürütüldü.

Kahramanmaraş Valiliğinin inisiyatifi ile; Kahramanmaraş  İli’nin tarımsal açıdan irdelenmesi, sorunlarının ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin ele alınması, sektör paydaşları arasında ortak aklın ürünü olabilecek bir tarımsal stratejinin geliştirilmesi amacıyla Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan “Kahramanmaraş İli Tarım Şurası”, 23 Kasım 2011 tarihinde saat 09:00 da, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar yerleşkesi Prof.Dr.Nafi Baytorun konferans salonunda toplanacak.

Şura hazırlıkları, yol haritası ve ana mevzuatI konumundaki ‘’Kahramanmaraş İli Tarım Şurası Yönergesi’’çerçevesinde yürütüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Gündoğdu şu ifadelere yer verdi;  “Şuraya, hazırlıklarından itibaren İlimiz genelinde tarımsal alanda direkt yada dolaylı olarak faaliyeti veya ilintisi olan tüm kurum ve kuruluşların katılımı esas alınmıştır. Şurada ele alınacak konuları belirlemek için çalışma belgesi taslak konuları ile ilgili kuruluşların listesi, ilçe kaymakamlıkları da dahil kurum ve kuruluşlara gönderilmiş, onlardan yansıtılan görüş ve öneriler doğrultusunda da, Tarım Şurası Çalışma Grupları oluşturulmuştur.

 Şura için 6 adet Çalışma Grubu oluşturulmuştur. Gruplar sırası ile; 1-Tarım ve Çevre Açısından Doğal Kaynakların Yönetimi, 2-Bitkisel Üretim Açısından Kahramanmaraş, 3-Hayvansal Üretim Açısından Kahramanmaraş, 4-Kahramanmaraş’ta Tarımsal Ürünlerin Tanıtımı, Pazarlaması ve Sanayisi, 5-Gıda ve Yem Güvenliği, 6-Tarımsal Desteklemeler, Örgütlenme ve Kırsal Kalkınma Bağlamında Kahramanmaraş’tır. Bu Çalışma Gruplarında; başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olmak üzere, Kahramanmaraş Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat ve Orman Fakülteleri ile MMF Çevre Mühendisliği Bölümü, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, , İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü(TKDK), Doğu Akdeniz Geçitkuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, K.Maraş Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü, Güneydoğu K.Maraş Tarım Satış Koop.Başk. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, T.C. Ziraat Bankası Merkez şube Müdürlüğü ,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı , Kahramanmaraş  Ziraat Odası Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı, Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı , Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanlığı, Narlı Kartalkaya Sol Sahil Sulama Birliği Başkanlığı, Kartalkaya  Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanlığı, Süt Üreticileri Birlik Başkanlığı, SYDV Başkanlığı, TEMA Vakfı İl Temsilciliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanlığı(MÜSİAD),Kahramanmaraş Lider İşadamları Dernek Başkanlığı(KALİDA),Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanlığı(KASİAD),Tüm Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanlığı(TÜMSİAD),K.Maraş Kırmızı Biberciler Dernek Başkanlığı gibi 34 farklı  kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütünden 119 kişilik bir ekip görev almıştır.Çalışma grupları,hazırladıkları çalışma belgelerini Şura Genel Sekreterliğine sunmuşlardır.

6 Ay İçinde Yayımlanacak

Kahramanmaraş İli Tarım Şurası Yönergesi çerçevesinde hazırlıkları tamamlanan şurada;  kurumlar, kooperatif ve birlikler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, sanayi kuruluşları, vakıflar, köy muhtarlıkları, tarımsal kalkınma kooperatifleri ve önder çiftçi temsilcilerinden oluşturulmuş geniş bir yelpazeyi temsilen 221 kişilik bir üye grubu görev alacaktır. Kahramanmaraş İli Tarım Şurasında, çalışma gruplarının sunumlarını grup başkanları  Prof. Dr.Sinan Baş,Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. Gülat Çağlar, Prof. Dr. Fatih Kıllı, Prof. Dr. Özlem Turgay ve  Prof. Dr. İsmet Boz yapacaklardır.Çalışma belgelerinden özetlenen sunuları mütakip.Kahramanmaraş tarımına ilişkin sorunlar,tesbitler ve çözümlerine yönelik öneriler müzakere edilip kararlaştırılacaktır.   Şurada alınan kararlar   '' Şura kararları'' olarak, Valiliğimiz tarafından 6 ay içinde yayımlanacaktır.Kahramanmaraş tarımının gelecek perspektifinin ortaya çıkarılacağı bu şuraya,sektöre hizmet eden, katkılarını sunmayı vazife addeden tüm şura üyelerinin  katılımını bekler,  ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olmasını dilerim.”

Bugün Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.