IPA Kapsamında Yeni Hibe Proğramları
Avrupa Birliği, 2007 – 2013 yıllarına ait bütçe dönemiyle birlikte aday ve potansiyel aday ülkelere yapılan mali yardımlar Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) adı altında çevre, ulaştırma, bölgesel rekabet, insan kaynakları kalkınması ve kırsal kalkınma olarak belirlenen alanlarda katılım öncesi mali destek sağlamaktadır.
Türkiye’nin de bu program kapsamında yer alması AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve kamu kurumlarının bu hibelerden faydalanabilmelerine imkan sağlamaktadır.
Bu bağlamda IPA çerçevesinde, fikirlerini projelendirerek hibe desteği sağlamak isteyenler için değişik dönemlerde teklif çağrıları yayınlanmaktadır. Aşağıdaki başlıklar altında yayınlanan teklif çağrıları hali hazırda devam etmekte olup proje başvurusu yapmak isteyenlerin proje başvurusu için son başvuru tarihine dikkat etmeleri gerekmektedir. Güncel teklif çağrıları;
Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı
Program Sahibi Kurum: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Hibe Tutarı: 25.000 – 100.000 Avro
Mali Destek Oranı: %90
Son Başvuru Tarihi: 23.07.2012
Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı
Program Sahibi Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Hibe Tutarı: 40.000 – 100.000 Avro
Mali Destek Oranı: %90
Son Başvuru Tarihi: 20.07.2012
Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı
Program Sahibi Kurum: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Hibe Tutarı: 100.000 – 250.000 Avro
Mali Destek Oranı: %90
Son Başvuru Tarihi: 16.07.2012
Kahramanmaraş Valiliği AB Proje Koordinasyon Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre; Yayımlanan hibe programlarına başvuru yapabilecek kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının personeli ile konuyu istişare etmesi, ilimizin bu fonlardan azami derecede faydalanabilmesi açısından son derece önemlidir. Hazırlanabilecek projeler için AB tarafından hibe olarak verilmesi düşünülen fonların tutarının yüksek ve proje sahipleri tarafından sağlanması gereken eş finansmanın da karşılanabilir olduğu görülmektedir. Kurumlarımızın hazırlayacakları projeler vasıtasıyla bu bütçeden yararlanması; başvuru yapan kurum personelinde proje kültürünün artırılması yoluyla kurumsal kapasitenin geliştirilmesine, toplumun dezavantajlı gruplarının sosyal entegrasyonunun sağlanmasına, demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitimini güçlendirerek daha demokratik bir toplum oluşturulmasına ve mesleki eğitim kalitesinin arttırılması yoluyla eğitim ve işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır.
Teklif çağrıları hakkında detaylı bilgiye program otoritesi kurumların internet sitelerinden ve Valiliğimiz AB Proje Koordinasyon Bürosuna ait www.kahramanmaras.gov.tr/ab web adresinden ulaşılabilmektedir. Ayrıca proje hazırlamak isteyenlere Valilik AB Proje Koordinasyon Bürosunda görevli uzmanlar tarafından teknik destek sağlanmaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.