Türkoğlu’nun Doğal Kelek Ve Acuru Ankara’ya Pazarlanıyor

Türkoğlu’nun Doğal Kelek Ve Acuru Ankara’ya Pazarlanıyor
Uyduran; Türkoğlu İlçesinde 6.000 dekar acur yetiştiriciliği yapıldığını, çevre illere pazarlandığını ve özellikle ilimizde turşu yapımında kullanılan acurun Türkoğlu İlçesinden karşılandığını belitti.

Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Uyduran; Türkoğlu İlçesinde 6.000 dekar acur yetiştiriciliği yapıldığını, çevre illere pazarlandığını ve özellikle ilimizde turşu yapımında kullanılan acurun Türkoğlu İlçesinden karşılandığını belitti.

İlçemiz Pınarhöyük köyünde önder ve yeniliklere açık olan çiftçimiz Mehmet Ali Serin; 10 yıl önce Türkoğlu İlçesinde kelek yetişirciliğine başladığını, o tarihten beri kelek ve acur yetiştiriciliğini devam ettirdiğini belirterek, yetiştirdiği kelek ve acurların tamamen doğal olduğunu kesinlikle hiç ilaç atılmadığını ve susuz yetiştiğini söyledi.

Ayrıca Serin, Pınarhüyük köyünde mısır ve buğday tarımının yoğun bir şekilde yapılmasından dolayı topraklarda hastalık ve zararlıların arttığını, bu nedenle alternatif ürün olarak 10 yıldır 240 dekar arazide kelek ve acur yetiştirerek bölgeye örnek olduğunu söyledi.

 Önder ve Yenilikçi Çiftçimiz Sayın Mehmet Ali Serin, hayalindeki projenin doğup büyüdüğü Pınarhöyük köyüne turşu işleme tesisi kurmak olduğunu söyleyerek, bu konuda Devlet büyüklerinden yardım beklediğini belirtti. Ayrıca Serin, bu projenin başarıya ulaşmasıyla ovamızda ürün desenine acur ve kelek yetiştiriciliği de eklenmiş olacak ve ilimizde yaygın olmayan turşu sektörü de gelişerek, ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.