Aşırı Sıvı Kaybı Beyin Kanamasına Yol Açıyor

Aşırı Sıvı Kaybı Beyin Kanamasına Yol Açıyor
Acıbadem Eskişehir Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Ekici, aşırı sıvı kayıplarının beyin kanamalarına yol açabileceğini söyledi.Hava sıcaklıklarının artmasıyla vatandaş...

Acıbadem Eskişehir Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Ekici, aşırı sıvı kayıplarının beyin kanamalarına yol açabileceğini söyledi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla vatandaşların gün boyu korunmadan güneş altında durması beyin kanaması geçirme riskini de arttırıyor. Sıvı kaybının yaşanması, tansiyonun düşmesi veya yükselmesi de beyin kanamasına sebep olan faktörler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili konuşan Acıbadem Eskişehir Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Ekici, son günlerde yaşanan sıcak havalar dikkat çekti. Vatandaşların sıcaklıklara bağlı beyin kanaması geçirebilecekleri ihtimali üzerinde konuşan Ekici, “Beyin kanamalarının sebeplerinden biri tansiyondaki oynamalar. Hipertansiyona bağlı hipertansif ataklar özellikle yaş grubu 55 ve üzeri olan hastalarda kanama riskini arttırabiliyor. Bu yüzden hastaların ani sıcaklık değişimine dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum. Aşırı sıvı kaybı yada aşırı terleme vücudun denge mekanizmalarını bozup tansiyonların yükselmesine ve buna bağlıda inme dediğimiz kanayıcı veya tıkayıcı hadiselere sebebiyet verebiliyor” dedi.

“VÜCUDUN BİR KISMINDA UYUŞUKLUK VE KUDRET KAYBI YAŞANABİLİYOR”

Ekici, beyin kanaması geçiren hastalarda görülecek belirtiler hakkında ise, şunları söyledi:

“Hastalar bize bir sonuçla bize geliyorlar. Hastalar şuur düzeyinde değişiklikler ya da baş ağrısı şikâyeti ile genellikle bize başvuruyorlar. Buna eşlik eden bulantı, kusma, vücudunun bir yanını içeren kuvvet kayıpları, his kayıpları olabiliyor. En sık başvuru sebebi vücudun bir yarısının, kanamanın yerine göre değişen tarafta uyuşukluk ve kuvvet kayıpları ve ikinci sıklıkta baş ağrısı şikâyetiyle bize başvuruyorlar. Bunun neticesinde biz hastaya yaptığımız muayenede tespit ettiğimiz bulguya göre tomografi istiyoruz. Kanamanın ve damar tıkanıklığının olduğu bölge tespit ediliyor.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.