Böcek Isırmalarına Organik Çözüm

Böcek Isırmalarına Organik Çözüm
Uzman Eczacı Farmakolog Ayşe Sibel Ersoy, sıcak yaz aylarında başta sivrisinek olmak üzere böcek ısırmalarına karşı bitkisel organik yağlar kullanmanın en iyi çözüm olduğunu söyledi.Uzman Eczacı Farma...

Uzman Eczacı Farmakolog Ayşe Sibel Ersoy, sıcak yaz aylarında başta sivrisinek olmak üzere böcek ısırmalarına karşı bitkisel organik yağlar kullanmanın en iyi çözüm olduğunu söyledi.

Uzman Eczacı Farmakolog Ayşe Sibel Ersoy, yaptığı açıklamada böcek ısırmalarına karşı önerilerde bulundu. Vücut ısısı ve laktik asit gibi cilt kimyasalların sivrisinekleri cezbettiğini belirten Ersoy, özellikle spor sırasında ve sonrasındaki terli dönemde sivrisineklerin son derece rahatsız edici olduğunu kaydetti.

Bunun için mümkün olduğunca serin ve kuru kalmaya çalışılması gerektiğine dikkati çeken Farmakolog Ersoy, şunları kaydetti :

“Açık alanlarda bizi son derece rahatsız eden böceklerin başında sivrisinekler gelir. Eğer dışarıda kalmanız zorunluysa, açık renkli, uzun kollu gömlekler, uzun pantolonlar, şapka ve çorap kullanın. Sivrisinekler çalılık alanlarda ve durgun su kenarlarında daha fazla olduğundan bu bölgelerde daha dikkatli olmalısınız. Böcekleri doğal yollarla uzaklaştırmak için bitkisel organik yağlar kullanılmasını öneriyorum. Ancak bu yağları kullanırken, yağların saflığı diğer önemli noktadır.Eczanelerde satılan organik yağlar, uluslararası sertifikaya sahip olduklarından tercih sebebidir.”

Ersoy, lavanta çiçeği suyuna karıştırılan organik ıtır esansiyel yağı ya da organik sedir esansiyel yağının böcek ısırmalarına karşı iyi bir çözüm olduğunu ifade etti.

ISIRIKLARIN VE SIZILARIN OTLAR VE DİĞER DOĞAL MADDELERLE TEDAVİSİ

Sivrisineklerin kaşıntı gibi rahatsız edici özelliğinin yanı sıra hastalık da taşıyabildiğini söyleyen Ersoy, “ Sivrisineklerle mücadele edelim derken, cildimize toksik kimyasalları süreriz, ama artık sadece bitkisel organik yağları kullanarak sivrisineklerden kurtulabilir ya da ısırıklarının verdiği rahatsızlıkları giderebiliriz” dedi.

Sivrisinek tarafından ısırıldıktan sonra kişinin yaşadığı kaşıntı ve ateşlenme sorununu tedavi etme amacıyla pek çok doğal alternatifin bulunduğunu ifade eden Ersoy, "Aloe vera: Cildiniz için faydalı 130 aktif bileşik ve 34 amino ait içerir. Calendula: Rahatlatıcı, nemlendirici ve yenileyici özelliklere sahip bir ottur. Sarı papatya: Çayda kullanılabildiği gibi cilde uygulandığında da en rahatlatıcı ottur. Tarçın: Sivrisinek kovucu olmasına ek olarak, tarçın anti-bakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Salatalık: Şişkinlikleri azaltmaya yardımcıdır. Ham organik bal: Özellikle Yeni Zelanda’dan, “Çay Ağacı” denilen Manuka çalısı çiçeklerinden beslenen arılarca yapılan baldır. Lavanta: Sakinleştirici özelliğiyle en popüler uçucu yağlardan birisi olarak, anti-mikrobik ve rahatlatıcıdır. Neem ağacı yağı: Mantar oluşmasına, çıbana, egzemaya ve mantar hastalığına karşı etkilidir ve böcek ısırıklarına karşı da iyi gelir. Çay ağacı yağı: Kesiklere, yanıklara, enfeksiyonlara ve çeşitli cilt ağrılarına yardımcıdır. Aynı zamanda iyi bir anti-mikrobiktir, mantar enfeksiyonları için de etkilidir. Fesleğen: Kaşıntıyı önleyici olan kâfur ve antiseptik içerir. Ya biraz taze otu ezin ya da uçucu yağını satın alarak doğrudan ısırığa uygulayın. Limon ve lime: Her ikisi de kaşıntı önleyici, anti-bakteriyel ve anti-mikrobik etkiye sahiptir. Bununla birlikte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta : limon suyunu açık havadayken cildinize sürmeyin, çünkü güneş ışığı altında su toplanmasına yol açar. Nane: Serinleme hissiyle kaşıntı gibi diğer duyguları bastırabilir ve geçici rahatlık sağlar. Yağı ve ezilmiş taze yapraklarının her ikisi de kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

UZMAN ECZACI FARMAKOLOG AYŞE SİBEL ERSOY, BÖCEK ISIRMALARINA KARŞI BİTKİSEL ORGANİK YAĞLAR KULLANMANIN EN İYİ ÇÖZÜM OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.