Botoks Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Botoks Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Devrim Gürsoy, botoks uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, konu ile ilgili bilinmeyen ya da yanlış bilinen noktalara açıklık getirdi.Botoks, tı...

Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Devrim Gürsoy, botoks uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, konu ile ilgili bilinmeyen ya da yanlış bilinen noktalara açıklık getirdi.

Botoks, tıbbi terimle Botalinum toksini uygulamasının tüm dünyada estetik alanında en sık ve fazla sayıda gerçekleştirilen yöntem olduğunu belirten Dr.Devrim Gürsoy, “Bu denli yoğun kullanıma rağmen işlem ile ilgili hala soru işaretleri var ve hatta bu konudaki şehir efsaneleri hala yıkılabilmiş değil” diye konuştu.

Medikal Estetik Hekim Gürsoy, botoks uygulaması ile ilgili gerçeklerin, uygulama öncesi ve sonrası dikkat edilecek konuların aydınlatılmasının son derece önemli olduğunu kaydettiği açıklamasında, ilk bilinmesi gerekenin botalinum toksininin yılan zehiri olmadığını söyledi.

BOTOKSUN PÜF NOKTALARI

Botoksun, konserve zehirinden elde edilmiş tıbbi ve estetik kullanım için laboratuvar koşullarında üretilmiş ruhsatlı ve sağlık bakanlığından onaylı bir ilaç olduğuna vurgu yapan Dr.Devrim Gürsoy açıklamasında botoks ile ilgili püf noktalarına şöyle dikkat çekti :

“Botoks yüzü şişirmez, yüz bölgesine hacim veren bir uygulama değildir. Özellikle yüz bölgesinin üst 1/3’lük bölümündeki mimik kırışıklıklarını gidermek için yapılan küçük kas hareketlerini azaltarak etki gösteren bir uygulamadır. Bilinmesi gereken bir başka nokta da, botoks uygulamasının cerrahi bir işlem olmadığıdır. Klinikler içerisinde hekimler tarafından dakikalar içerisinde gerçekleştirilen bir uygulamadır. Botoks, estetik bir uygulama olmakla kalmayıp, vücutta aşırı kas kasılmasıyla ilgili bir çok tıbbi uygulamada örneğin, terleme, spastisite, migren, diş sıkma diğer adıyla bruksizm, yüz asimetrileri, şaşılık gibi sıklıkla ve her geçen gün daha fazla tercih edilen bir tıbbi tedavi şeklidir.”

Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Gürsoy, botoksun etkisinin işlemin hemen ardından görülmediğini, toksin uygulamasının etkilerinin yapıldıktan sonra 3. Gün başladığını, 7 ila 10 gün içerisinde son şeklini alarak ortalama 4-6 ay süreyle etkin olduğunu ifade etti.

BOTOKSUN ETKİSİ GEÇTİĞİNDE KIRIŞIKLIKLAR ARTMAZ

Botoksun etkisi geçtiğinde kişinin kırışıklıklarının artmayacağını, aksine uygulama ile beraber geçen süre içerisinde mimik kırışıklıklarının derinleşmesi engellenerek kişinin cildinde yaşanan doğal deformasyonun geri çevrildiğini kaydeden Dr.Gürsoy açıklamasını şöyle sürdürdü :

“Bu algı çoğunlukla toksinin sağladığı iyileştirici etkiye alışılması ve eski haline dönmenin kötüleşme olarak görülebilmesinden kaynaklıdır. Yani bir tür göz yanılmasıdır. Botoksun etki süresi uzamaz, ardışık bir kaç toksin uygulamasından sonra kişinin mimik kullanım alışkanlıklarındaki ve kas kullanma şiddetindeki azalmalar zaman içerisinde kişinin daha uzun aralıklarla botoks yaptırma ihtiyacını hissetmesini olası kılar. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken noktalara da değinmek isterim. Botoks uygulaması sonrası yüz bölgesi yıkanabilir. Toksin uygulamalarında işlem sonrasında korunulması gereken iki temel faktör uygulama alanına uygulanacak ısı ve basınçtır.”

Uygulama sonrası spor yapılmaması, kuaföre gidilmememesi, işlem sonrası 8 saat toksinin istenmeyen kas gruplarına etki etmesine neden olacak öne eğilme, yük kaldırma, masaj, hamam ve sırt üstü uzanma gibi faaliyetlerden kaçınılması gereğine işaret eden Medikal Estetik Hekim Gürsoy, bu süre sonrasında normal aktivitelere, 24 saatin ardından da sportif faaliyetlere dönülebileceğini bildirdi.

BOTOKS TIBBİ MERKEZLERDE HEKİMLER TARAFINDAN YAPILMALI

Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Devrim Gürsoy, botoks uygulamasının kalıcı yan etki oluşturmadığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı :

“Toksin uygulamasının yan etkileri kaslarla ilgili, süreli ve geri dönüşlüdür. Genelde görülebilecek yan etkiler, bazı kas gruplarında örneğin kaş ve göz kapağında kalkma etkisi yerine düşme etkisi görülebilmesidir. Botoks uygulaması kuaför ve güzellik salonlarında hekim olmayan kişilerce uygulanmamalıdır. Toksin enjeksiyonu yalnızca hekimlerin uygulama yetkisinin olduğu tıbbi bir enjeksiyon yöntemidir. Bu nedenle botoksun yalnız tıbbi merkezlerde ve mutlaka hekimler tarafından uygulanabilme yetkisinde olduğuna özellikle dikkat çekmek istiyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.