Botoks İle Terlemeye Son
Dermatoloji Uzmanı Dr.Fulya Tezel, botoks ile terlemeye son verilebileceğini belirtti.
Botox uygulamasının son zamanlarda giderek artan bir şekilde yaygınlaşmaya başladığını anlatan Uzman Dr. Fulya Tezel, “Hastalarımızın en hassas oldukları konulardan biri uygulama sonrası doğal ifadelerinin bozulup bozulmayacağıdır. Son zamanlarda yaygın olarak yapılan uygulamalarda, hastaların doğal ifadeleri bozulmadan sadece çok fazla kullanılan mimik kaslarının hareketlerinde kısıtlama yapılması hedeflenmektedir. Böylece fazla kullanılan bu kaslar nedeniyle oluşan kırışıklar engellenmiş olmaktadır” dedi.
BOTOX YILAN ZEHİRİ MİDİR?
“Botox aslında nedir?, Botox, botulinum toxin adı verilen maddenin en iyi tanınan jenerik ismidir” diyen Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fulya Tezel, konuyla ilgili olarka şunları anlattı; “Botox yılan zehiri değildir. Clostridyum botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Tabiki toksin labaratuvar şartlarında özel işlemlere tabi tutularak zayıflatılıp uygulanabilecek hale getirilmektedir. Botulinum toksin, labaratuvarlarda işlendikten sonra steril bir şekilde özel flakonlara konmaktadır. Toksin uygulama yapılmadan önce mutlaka yapılacak bölgeye uygun dozlarda sulandırılmalıdır. Yani sulandırma uygulamanın doğası gereği yapılmaktadır. Özellikle yüzün üst yarısında aşırı kas hareketinin olduğu bölgelere kullanılır. Kasların çok fazla çalışması neticesinde meydana gelen kırışıklıkların önlenmesinde ve tedavisinde altın standarttır” diye konuştu.
KAŞ KALDIRMADA BOTOX KULLANILIR MI?
“Çok gülen hastalarda kaz ayakları; mesleği ve alışkanlıkları gereği kaş çatan hastalarda iki kaş arasında; yine konuşurken sürekli kaşlarını kaldıran hastalarda alın çizgileri oluşmaktadır” diyen Tezel, şunları kaydetti:
“Botox işte bu mimikler sonucu oluşan kırışıkların tedavisinde en ön sırayı almaktadır. Son zamanlarda botoxun en sık başvurulan tedavi şekillerinden biridir.Kaş düşüklüğü olan hastalarda kaşları kaldırmak için kullanılmaktadır.
Botoks avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altında oluşan fazla miktarda terlemenin yok edilmesinde de kullanılır. Söz konusu bu bölgelere yapılan botox uygulamaları 6-8 ay boyunca terlemeyi engeller. Botox uygulaması ağrılı bir işlem midir?
İşlem hastaların 15-20 dakikasını alan çok kısa bir uygulamadır. Özel ince uçlu iğnelerle yapılmaktadır. Hastalar sinek ısırığı şeklinde çok hafif bir ağrı hissetmektedir. Botox tedavisinden hemen sonra hasta günlük yaşamını devam ettirebilir. Yaz kış her dönem uygulanabilir. Güneşle herhangi bir etkileşimi yoktur.
Uygulama bölgesinde bir kaç saat içinde geçebilen küçük noktasal kızarıklar olabilir. uygulama sonrasında çok nadiren de olsa oluşabilen morluklar bir kaç gün içinde geçecektir. Kişinin hoşlanmadığı bir sonuç bile olsa geri dönüşünün olması nedeniyle hem hekimler hem de hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.