Busat, Sağlık Turizminde Bursa Modeli İçin Atağa Kalktı

Busat, Sağlık Turizminde Bursa Modeli İçin Atağa Kalktı
Dünyada hızla büyüyen sağlık turizmi alanında Bursa modelini oluşturmak için atağa kalkan Bursa Sağlık Turizmi Derneği, yerel yönetimlerin desteğini alarak Türkiye’nin 2023 hedeflerinde yer alan 2 mil...

Dünyada hızla büyüyen sağlık turizmi alanında Bursa modelini oluşturmak için atağa kalkan Bursa Sağlık Turizmi Derneği, yerel yönetimlerin desteğini alarak Türkiye’nin 2023 hedeflerinde yer alan 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar gelirden ciddi bir payı Bursa’ya kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye, son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında hızla yerini alıyor. Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir’e göre bazı alanlarda Avrupa’nın pek çok ülkesine göre daha ucuz olan Türkiye’ye gelen yabancı hastalar hem maliyet, hem turizm avantajı hem de kaliteli ve teknolojik alt yapı hizmeti sebebiyle ülkemizi tercih ediyor. Demir, dünyada en çok gidilen sağlık turizmi destinasyonları arasında Türkiye ile birlikte Güney Kore, Hindistan, Meksika, Tayland, İsrail, Malezya, Singapur gibi ülkeler geldiğini söyledi.

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ ŞART

Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin yönetim kurulu üyelerine yönelik iftar yemeğinde konuşan Doç. Dr. Sedat Demir, Türkiye’de her yıl hızla artan sağlık turizmi pastasından ciddi oranda pay alabilmek için Bursa modeli oluşturmak istediklerini söyledi. BUSAT Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir, “Bursa, medikal turizm, termal turizm ve medikal SPA ile birlikte yaşlı ve engelli turizm için uygun alanlara sahip. Yıldırım ilçesi hem alan olarak hem de yer altı kaynakları bakımından merkezde önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Aynı şekilde Orhangazi, İznik, Mustafakemalpaşa ve dağ bölgesinde de sağlık turizmi için önem bölgeler arasında yer alıyor” diye kaydetti.

BUSAT’ın yeni dönem hedefinin sağlık turizmi alanında yerel yönetimlerin önemli desteğini almak olduğunu ifade eden Demir, “Hedefimiz sağlık turizmi alanında Bursa modelini hayata geçirmektir. Yerel yönetimlerin ve özel yatırımcıların desteğiyle Türkiye’nin 2023 hedefinde yer alan 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar gelirden önemli bir oranı Bursa’ya kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

"AB VE ABD’NİN ÖNÜNDEYİZ"

Bursa’nın en önemli gelir kaynaklarından birisi olması beklenen sağlık turizmi alanında ciddi oranda güçlü yanları olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sedat Demir, “Sağlık hizmetlerinden faydalanmak adına kentimize gelen yabancı turistlere sunacağımız kültür turizmi, inanç turizmi, deniz ve doğa turizmi ile birlikte sağlık-kaplıca turizmi imkânlarımız bulunmaktadır. Bu avantajlarımızı sağlık turizmi alanında fırsata dönüştürmeliyiz. Bununla beraber hem sağlık fiyatlarında hem de hastaya anında müdahalede Avrupa’nın hatta ABD’nin çok önündeyiz. Ayrıca sağlık turizmiyle ilgili çeşitli yasal düzenleme ve devlet desteğinin yanı sıra kentimizdeki yerel yöneticilerimiz de bu konuda oldukça istekli olmaları bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

BUSAT, SAĞLIK TURİZMİNDE BURSA MODELİ İÇİN ATAĞA KALKTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.