Ev Kazalarının Yüzde 40’ı Ölümle Sonuçlanıyor

Ev Kazalarının Yüzde 40’ı Ölümle Sonuçlanıyor
Uzmanlar, yapılan bir araştırmada ev kazalarının yol açtığı darbelerin yüzde 40’ının ölümle sonuçlandığını bildirdi.Evde çocuk güvenliğinin ABD’de bir sektör haline geldiğine dikkat çeken uzmanlar, ar...

Uzmanlar, yapılan bir araştırmada ev kazalarının yol açtığı darbelerin yüzde 40’ının ölümle sonuçlandığını bildirdi.

Evde çocuk güvenliğinin ABD’de bir sektör haline geldiğine dikkat çeken uzmanlar, araştırmalara göre her yıl 4,5 milyon çocuğun ev kazalarından dolayı yaralandığını, bu kazaların 5 bin çocukta kalıcı sakatlıklara sebep olduğunu, bir bölümünün ise hayatını kaybettiğini belirtti. Ev kazalarından etkilenen çocukların yüzde 70‘inin 4 yaş altı grubunu oluşturan çocuklar olduğunu kaydeden uzmanlar, "Ayrıca yine yapılan istatistikler göstermiştir ki okul öncesi dönemde her dört çocuktan biri önlenebilir kazalara uğramaktadır. Ev kazalarının içinde en önemli payı ise düşmeler oluşturmaktadır. Özellikle pencereler ve merdivenler başta olmak üzere yüksek yerlerden düşme yüzde 65 oranında ilk sıradadır. Ülkemizde 112 acil servise çocuklar ile ilgili başvuruların yüzde 80’ini yine ev kazaları oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalara göre de ev kazalarının yol açtığı darbelerin yüzde 40’ı ölümle sonuçlanıyor" dedi.

Uzmanlar, çocukların ev kazalarından korunması için alınan ufak tedbirlerin hayat kurtaracağına dikkat çekerek şu hususların altını çiziyor:

"Evde dolapların açılmasını engellemek için dolap kilitleri, parmaklarını sokacakları prizler için priz koruyucuları ve kafalarını çarpma riskine karşı köşe koruyucuları bebeğinizin darbe almasına engel olabilir. Ayrıca bebeğinizin yanında değilken bile, haber almanızı sağlayacak dijital telsiz ve kameralar bebeğinizi uzaktan takip edebilmeniz için ideal bir yöntem."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.