Farklı Psikolojik Ve Fizyolojik Sorunlara Hipnozlu Çözüm

Farklı Psikolojik Ve Fizyolojik Sorunlara Hipnozlu Çözüm
Medical Park Tarsus Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevilay Taşmertek Eriş, kilo vermeden alt ıslatmaya, sigara bırakmadan ders çalışmaya, kabızlıktan saç dökülmesine, kaşıntılarda...

Medical Park Tarsus Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevilay Taşmertek Eriş, kilo vermeden alt ıslatmaya, sigara bırakmadan ders çalışmaya, kabızlıktan saç dökülmesine, kaşıntılardan tırnak yemeye kadar farklı psikolojik ve fizyolojik sorunun giderilmesinde hipnoz uyguluyor.

ÇOK TERCİH EDİLEN YÖNTEM

Dr. Sevilay Eriş, özellikle eğitimle ilgili konulardaki uygulamasına dikkat çekiyor. Dr. Eriş, hipnozun eğitimde etkin ders çalışma, dikkat-konsantrasyon, öğrenme güçlüğü, sınav kaygısı, hızlı öğrenme ve etkin hatırlama alanında kullanıldığını belirtiyor. Dr. Eriş, “Hipnoz ile tedavi (Hipnoterapi)bu durumlarda tercih edilmesi gereken ve etkin psikolojik destek yöntemlerinin başında gelir” dedi.

ÇABUK SONUÇ VERİYOR

Çocuklarda ve gençlerde en çok eğitimle ilgili sorunlara rastlandığını kaydeden Dr. Sevilay Eriş, “Dikkati toplayamama, konsantre olamama, ders çalışmaya ve ödev yapmaya oturamama, otursa bile devamlılığını sürdürememe, okula ve derslere ilgisizlik, öğrenme güçlükleri, okula, derslere arkadaşlara uyum sorunları çoğu zaman psikolojik nedenlere bağlı ortaya çıkmaktadır. Bu durumlarla baş etmede en iyi yöntemlerden biri hipnozdur. Genellikle birkaç seans çalışma, olumlu sonuç veriyor. Böylece çocukların ve gençlerin okul ve sınav başarıları yükseliyor.’ ’diye konuştu.

SAĞLIKLI ALIŞKANLIKLAR

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevilay Taşmertek Eriş, şişmanlık ve kilo verme, migren ve baş ağrıları,saç dökülmesi,kabızlık, alerjik hastalıklar, romatizmal ağrılar, sigara bağımlılığından kurtulmada da hipnoz yöntemini kullandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Hipnozu ayrıca özgüven ve motivasyon arttırma, özsaygı, kendine güven, stres yöntemi,ego güçlendirme,topluluk karşısında konuşma,ertelememe,çalışkanlık gibi sağlıklı alışkanlıkların kazanılmasında da bir tedavi aracı olarak kullanıyoruz.’’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.