Kahramanmaraş Havalimanında (ILS) çıkmazı!

Kahramanmaraş Havalimanında (ILS) çıkmazı!
Kahramanmaraş Havaalanı için uzun süredir beklenen Aletli İniş Sistemi'nin (ILS) kurulumu ile ilgili bir gelişme yaşandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ILS yerine alternatif bir sistem olan Offset Localizer Sistemi'nin kurulumunun planlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Kahramanmaraş Havalimanı'nın yapısının ILS kurulumuna uygun olmadığını ve bu yüzden yatırımın gerçekleştirilemediğini ifade etti.

Uzun zamandır yaşanan uçuş iptallerinin çözümüne yönelik arayışlar sürerken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi sonucunda gelen cevapta Offset Localizer Sistemi'nin kurulacağı belirtildi.

Kahramanmaraş Havaalanı'nın ILS yerine alacak bu yeni sistemin 2024 yılı içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

ils-nedir-1-640x445.jpg

Bakanlık, Offset Localizer Sistemi için altyapı çalışmalarının devam ettiğini, geçici kabul aşamasında olduğunu ve 2024 yılı içinde tamamen faaliyete girmesinin hedeflendiğini belirtti.

Bu gelişme, havaalanını kullanacak yolcular ve havayolu şirketleri için olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Kahramanmaraş Havaalanı'nın yeni sistemle daha güvenli ve düzenli uçuş trafiği elde etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum