Fatmagül Abacı

Fatmagül Abacı

Kahramanmaraş’tan İstanbul’a dönüş

Yıkılan ve yeniden umut gibi yükselen binaları görünce yüreğime su serpildi. İnsanlar yavaşta olsa günlük hayata uyumu sağlamışlar, içlerindeki endişe ve korkunun silinmesi biraz zaman alır ki bu da normaldir. Ve ilk kez memleketimde on beş gün kaldım. En fazla beş gün kalarak İstanbul’a dönerdim. İyi ki bu kez on beş gün kalmışım.

Kurban bayramı için geldiğim gün bir akrabamla hayvan pazarı ve satış yapan birkaç yere uğradık. Yolda giderken kuzen Fikret’le sohbet ediyorduk. Nasıl konuşulmazdı, insanları perişan eden doğal afet; deprem. Yardımın gelmemesi yani geç gelmesi , havanın çok soğuk oluşu, tanıdık ölen yüzlerle karşılaşmak sinir sistemini altüst etmişti. Bir ara kuzenim hıçkırıklara boğuldu, ben de tutamadım kendimi ikimiz de ağlıyorduk. Çabuk toparlandık ama. Olan olmuştu. Geriye sadece tedbirli olmak ve ölümün yüzü soğuk misali , hayata bağlayıcı etkileri çoğaltmak.

Hepsinde kurbanlık fiyat aynıydı.Pek fazla anlamam hayvandan. Fikret kuzenim baktı ve kendisine aldığı gibi iğdiş teke dedikleri birini seçti. Beğendim,alnı beyaz, ayakları beyaz, uzun tüyleri ile güzel bir keçiydi bana göre.Bayrama kadar orada kalacak ve bayram günü kendileri kesip, hazırlayıp,bize teslim edeceklerdi. Anlaştık fiyatta yarısını ödeyip, diğer yarısını da o gün ödeyecektik.

---

Yeni belediye başkanı Fırat GÖRGEL’i seçildiği günden beri sosyal medyadan takip ediyorum. Maşallah hep sahada. Aktif, dinamik ve her şeyden önemlisi genç. Keşke deprem olmasaydı da böyle çalışkan başkan daha önce gelseydi. Yapacak bir şey yok ne yazık ki! Başkanımız hayırlı olsun meleketimize. İnşallah tez zamanda Kahramanmaraş’ımız ayağa kalkar. Halkın sağ duyulu olup başkana sahip çıkması ve omzundaki yükü hafifletecek destek çalışması vermesi gerekir insanımızın.

Yas tutulmalı ama insanın bugünü ve ailesini de düşünmesi gerekir. Çünkü siz durdukça hayat durmuyor akıyor. Değişiklikler, savaş algı operasyonundan, hangi ülkelerin kimle savaştığını görmek, provakasyonlara gelmemek, gündemin gerisinde kalmamak… ve bilgi sahibi olmak.

---

Bilgi sahibi olmadan hareket etmenin sonucu keşkelerdir. Okuyup, anlamadan, bilmeden ,dinlemeden eylem galayan demektir. İşte içimizde hainler için safları sıkıştırmak için gündemin gerisinde kalmamalıyız. Bilinçli vatandaş olmak için, hakkımızı aramak ve korumak demek sessiz kalmak demek değildir. Hakkımızı savunmak için neye, nelere hakkımızı olduğunu bilmekten geçer.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatmagül Abacı Arşivi