Karadeniz’de Bir İlk "Bettam" Samsun’da Açıldı

Karadeniz’de Bir İlk Bettam Samsun’da Açıldı
Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan, Behçet Hastalığı Tanı, Tedavi ve Araştırma Merkezi(BETTAM) Samsun’da hizmet vermeye başladı.Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde açılan BETTAM Karad...

Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan, Behçet Hastalığı Tanı, Tedavi ve Araştırma Merkezi(BETTAM) Samsun’da hizmet vermeye başladı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde açılan BETTAM Karadeniz Bölgesi’nde açılan ilk behçet hastalığı merkezi olma özelliğini taşıyor. Samsun ve çevre illerden gelen behçet hastaları salı günleri OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Romatoloji Bilim Dalı BETTAM’a başvurabilecekler.

"ORGAN TUTULUMLARI OLAN BU HASTALARIMIZIN YAKINDAN TAKİP EDİLMESİ GEREKİYOR"

BATTEM’le ilgili açıklamalarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, “Temel amacımız behçet hastalarının daha düzenli ve daha yakın takibini yapabilmek. Daha önce çalıştığım yerleri (Doğu Anadolu ve Güney Bölgesi) göz önüne aldığımda Samsun ve çevresinden bize başvuran hastalarda özellikle damar tutulumunun belirgin olarak daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Önemli organ tutulumları olan bu hastalarımızın çoğu zaman daha yakın takip edilmesi gerekiyor. Bu nedenle behçet hastalarımıza polikliniğimizin salı gününü ayırdık” dedi.

“BEHÇET HASTALIĞININ TEDAVİSİ NASILDIR?”

Behçet hastalığının standart bir tedavisinin olmadığını söyleyen Sayarlıoğlu, “Her hastanın tedavisi hastalığının derecesi, yaşı, ek hastalıkları göz önüne alınarak düzenlenir. Örneğin hayati bir organı etkilenmiş olan bir hastanın tedavisi ile nadiren ağzında veya üreme organlarında yara çıkan diğer bir hastanın tedavileri birbirinden farklıdır. Behçet hastalığı bugün için çoğunlukla kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. Bu nedenle hastalarımızın düzenli takibi ve tedaviye uyumu çok önemlidir” diye konuştu.

OMÜ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI ROMATOLOJİ BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR MEHMET SAYARLIOĞLU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.