Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Çorbalar
Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, çorbanın yaklaşık 10 bin yıldan beri hazırlanıp tüketildiğini hatırlatarak, Türk mutfağının zengin çorba kültürünün Ramazan ayının vazgeçilmezi olduğunu söyledi.
Hem doyurucu hem de besleyici özelliği sayesinde çorbaların en değerli besinler arasında bulunduğunu ifade eden Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, özellikle Ramazan ayında uzun süre aç ve susuz kalan bedenimiz için çorbanın favori besin olduğuna işaret etti.
SİNDİRİM SİSTEMİMİZE EN BÜYÜK DESTEK: ÇORBA
Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, Ramazan ayının uzun süren sıcak yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle sindirim sisteminin düzgün çalışmasının öneminin bir kat daha arttığını belirterek, “Orucunuzu çorba ile açmak sindirim sisteminizi rahatlatırken, gün boyunca kaybettiğiniz sıvı ve mineralleri yerine koymanıza da katkı sağlar. Krema, bulyon içermeyen az tuz, az yağ ve yüksek posalı besinler ile hazırlanmış Türk mutfağının geleneksel çorbaları, Ramazan ayında vazgeçilmez bir başlangıç yemeğidir” dedi.
Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın,
“Herkesin aklına çorba denilince dumanı tüten sıcak bir tabak gelse de, mutfak kültürümüzde soğuk çorbaların da ayrı yeri vardır. Soğuk ayran kullanılarak yapılan çorbalar, serinletici özellikleriyle yaz günlerinin hafif ama keyifli besinleridir. Bu tür çorbaların başında ise buğday ve ayranla yapılan soğuk çorba yani ayran aşı çorbası gelir.
RAMAZAN AYINA ÖZEL ÇORBALAR
Ayran aşı çorba, Yaz aylarının en serin çorbasıdır, protein içeriği ile doyurucu bir başlangıç sağlar. Sakız kabağı çorbası, Lif deposudur, hazımsızlık ve kabızlık problemleri için yeşil mucize. Nohutlu şehriye çorbası, tam buğday şehriye ve nohut kullanarak hazırlayacağınız çorbanız iyi bir posa kaynağıdır. Kurubaklagil çorbası, lif ve antioksidan deposudur.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.