Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: "Sağlıkta Şiddet Sona Ermeli"
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet verdiğini, olumsuz haberlerle yıpratılmaması gerektiğini söyledi.
Sağlık-Sen tarafından düzenlenen basın iftarında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, lisans tamamlama, sağlık çalışanlarının sorunları, sağlık okur-yazarlığı ve toplu sözleşme taleplerine yönelik açıklamalarda bulundu. Memiş, lisans tamamlama konusunda da önemli bir açıklama yaptı. 130 bin sağlık çalışanının beklentisi olan lisans tamamlamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sözü verilen konulardan biri olduğunu belirten Memiş, bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde YÖK tarafından bir açıklama yapılacağını kaydetti.
Bazı basın yayın organlarında 112 acil sağlık hizmeti çalışanlarının vakit bulamamaktan kaynaklı olarak ambulansta zor şartlarda ve kısıtlı zaman diliminde yemeye çalıştıkları yemeğin ziyafet olarak sunulmasını eleştiren Memiş, “Son derece yanlış ve sağlık çalışanlarını rencide edici bu haber dilinden basınımızın uzak durması gerekiyor. Bir hastanın hayatını kaybettiği, yaralı bir hastanın taşındığı sedye üzerinde yemek yemeyi kim ister? Mecburiyetten, zaman yokluğundan ve imkansızlıktan ortaya çıkan bu tabloyu ‘ziyafet’ diye sunmak, sağlık çalışanlarını toplum nezdinde hedef göstermektir. Canını dişine takarak çalışan, görevi başında kaza yapan, yaralanan hatta hayatını kaybeden sağlık çalışanları bu tür haksız ithamları ve incitici dili hak etmiyor” şeklinde konuştu.
"SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERMELİ"
Sağlıkta yaşanan şiddetin sona ermesi gerektiğini de belirten Memiş, şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmasına yönelik yasal düzenleme yapılmasına karşın uygulamada aksaklıklar yaşandığını ifade etti. Memiş, bunun yanı sıra şiddet uygulayanların 6 ay boyunca SGK hizmetlerinden ücretli faydalanması, bir sonraki sağlık hizmeti alımında kolluk kuvvetleri nezaretinde bu hizmetin verilmesi gibi önlemlerin de hayata geçirilmesini istedi. Şiddetin sebeplerinden birisinin de yetersiz istihdam olduğunu belirten Memiş, sağlık çalışanı istihdamında artış yapılması gerektiğini ifade etti.
Toplu sözleşmenin yaklaştığını belirten Memiş, 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına masaya oturacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ‘yıpranma payı’ sözünün hayata geçirilmesinin öncelikli talepleri arasında bulunduğunu belirten Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, döner sermaye/sabit ek ödemenin gelir vergisinden muaf tutulması, döner sermaye tavan oranları ile hizmet alanı-kadro ünvanı katsayılarının artırılması, 375 sayılı KHK’daki sabit ek ödeme oranlarının sağlık çalışanları için 20 puan artırılması, 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personelinin kadroya geçirilmesinin yanı sıra teşkilatlarıyla birlikte belirledikleri talepleri kazanıma dönüştürmek için çalışacaklarını kaydetti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.