Şeker, Kalp Ve Tansiyon Hastalarına Sıcak Uyarısı

Şeker, Kalp Ve Tansiyon Hastalarına Sıcak Uyarısı
Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzamanı Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin, Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak havanın bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, şeker, kalp ve tan...

Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzamanı Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin, Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak havanın bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, şeker, kalp ve tansiyon gibi rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Sezgin, şu günlere kadar havaların çok iyi gittiğini ancak önümüzdeki süreç te ağır sıcakların geleceğini belirterek, "O yüzden şeker, kalp yetmezliği veya birden fazla tansiyon ilacı kullanan hastalarıma oruç tutmalarını önermiyorum. Klimalı ortamda da olsa ilaçlarını düzgün almaları lazım. Çünkü sıvı kaybına bağlı olan değişiklikler tansiyonların, kan şekerinin daha fazla artmasına neden olarak ciddi kalp problemleri oluşturabilir” dedi.

Prof. Dr. Sezgin, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sıcakların 3 risk faktörü altındaki insanlarda önemli olduğunu vurgulayarak, “65 yaş üzerindeki insanlarda, klimalı ortamlarda çalışmayan, ağır koşullarda çalışan işçilerde ve özellikle kalp yetmezliği olan kalp hastaları risk altındadır. Bu kişilerin çok dikkatli olması gerekir. Özellikle klimalı ortamlarda çalışmak sıcak bölgelerde olan insanlar için çok önemli. Nemin fazla olduğu ortamlarda direk soğukta klimayı çalıştırmaktansa sadece nemi alan cihazların bulunduğu ortamda çalışmak daha iyi. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı çalışmada aşırı sıcak ve soğuklarda kalp veya ısı değişikliğine bağlı ölümler daha fazla görülmektedir” diye konuştu.

Sezgin, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2014 yılında yaptığı dikkat çeken çalışması ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

“2030 ile 2050 yılları arasında bir projeksiyon yapmışlar. Bu projeksiyona göre beslenme bozukluğuna veya az beslenmeye bağlı çocuk ölümlerinin veya sıtmaya bağlı çocuk ölümleri gibi genel dünyada oluşabilecek toplumsal sağlık problemleri 2050 yılında azalacağı düşünülüyor. Fakat 2030 yılı ile 2050 yılı arasında tek ısı değişikliklerine bağlı ölümler artacak. Yani dünyamızda ısı değişiklikleri ileride daha büyük problemler olacak. Dünyamız ısınıyor o yüzden de çok dikkatli olmamız ve düzgün beslenmemiz gerekecek.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.