Tatil Gerekli Mi ?

Tatil Gerekli Mi ?
365 gün ara vermeden çalışan zihin ve bedenin, iş verimliliğini ve motivasyonu düşürdüğü, hata yapma riskini artırabildiği belirtildi.Yaz aylarıyla birlikte tatile gitme fikrinin bir türlü gerçekleşme...

365 gün ara vermeden çalışan zihin ve bedenin, iş verimliliğini ve motivasyonu düşürdüğü, hata yapma riskini artırabildiği belirtildi.

Yaz aylarıyla birlikte tatile gitme fikrinin bir türlü gerçekleşmemesinin birçok soruna yol açabileceğini, tatil yapmamanın günlük hayattan ve aktivitelerden zevk almayı engelleyeceğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Psikologu Özge Çetinkaya, “Tatile çıkmak insanın psikolojisini düzeltir, yaşadığımızı hatırlatır, anı birikimini sağlar, görgü ve bilgimizi arttırır, kendimizi iyi hissettirir, stresle başa çıkmayı kolaylaştırır, sevdiklerimizle daha fazla vakit geçirmemizi sağlar, duygu paylaşımlarını arttırır, aile bireylerinin birbirine olan sevgi, saygılarını geliştirir, kaliteli zaman geçirmelerine imkan tanır” dedi.

Psikolog Özge Çetinkaya, sorumluluklardan uzaklaşmanın hiçbir şey yapmadan zaman geçirmek olmadığını, aksine yeni bir şeyler öğrenme, yeni insanlarla tanışma, yeni yaşam şekilleri hakkında bilgilenme, keyif verici etkinlik ve aktivitelerde bulunma, hayata dair pratik ve sorun çözücü davranış kalıpları geliştirme gibi aktivitelerle rutinin dışına çıkarak, stresli yaşamdan uzaklaşabilmek anlamına geldiğini söyledi.

"TATİL YAPMAK SANILANIN AKSİNE MADDİ GETİRİ SAĞLAR"

Seyahat etmenin insanların ruh sağlığına olumlu etkilerinin olduğunun göz ününde bulundurulması gerektiğini söyleyen Çetinkaya, “Tatil için ayrılan zamanın gereksiz gibi düşünülmesi veya tatilin gereksiz para harcama olarak görülmesi insanları bu güzelliklerden alıkoymaktadır. Bu durum aksine kendimize, işimize yapılan bir yatırımdır. Tatil sonucunda artan moral ve motivasyonun daha verimli çalışmaya yol açacağı düşünülmeli, sonucunda kendimiz, çevremiz, yaşamımız için daha kazançlı olacağı bilinmelidir. Kendimize zaman ayırabilme, yıl boyunca sahte mutluluklar sağlamak için harcanan gereksiz para harcamalarından uzak tutacağı da unutulmamalıdır. İhtiyacın olmadığı halde yapılan alışveriş, alınan giysi ve elektronik cihazlar, sık cep telefonu değiştirme, düzensiz ve aşırı yeme davranışları, sık sık doktora gitme ihtiyacı hissetme gibi durumlar sanıldığından daha fazla harcama yapılmasına neden olmaktadır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.