Birlik Sağlık Sen'den Kahramanmaraş'ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Mobbing Uyarısı!

Birlik Sağlık Sen'den Kahramanmaraş'ta Sağlık Çalışanlarına Yönelik Mobbing Uyarısı!
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na (BASK) bağlı Birlik Sağlık Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Kuzugüden

Son dönemde sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikenin sadece fiziksel şiddet olmadığını, yöneticiler tarafından uygulanan mobbingin de ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyledi.

Kuzugüden yaptığı açıklamada, mobbingin kasıtlı ve sistematik olarak çalışanın aşağılanması, küçümsenmesi, dışlanması, kişiliğinin ve saygınlığının zedelenmesi, kötü muameleye tabi tutulması, yıldırılması gibi davranışlarla ortaya çıkan psikolojik taciz olduğunu ve bunun bir insan hakkı ihlali olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü, 24 saatlik nöbetler ve zorlu çalışma koşulları altında insanüstü bir gayretle halka hizmet verdiğini belirten Kuzugüden, tüm bu olumsuzluklara rağmen dünya standartlarının üzerinde bir hizmet sunduklarını ifade etti. Pandemi ve yüzyılın depremi gibi zorlu süreçlerde birçok sağlık çalışanının şehit olduğunu hatırlatan Kuzugüden, sağlık çalışanlarının halkın sağlığını kendi canlarının üzerinde tuttuğunu dile getirdi.

Açıklamasının devamında Kuzugüden, sağlık çalışanlarının doktor, hemşire, teknisyen, güvenlik veya temizlik personeli olmanın yanı sıra anne, baba, eş veya kardeş olduklarını da hatırlatarak, sağlık hizmetini büyük bir emekle verirken sevdiklerinden de büyük fedakarlıklar yaptıklarını söyledi. Tüm bu şartlar altında hem fiziksel şiddet hem de kurum içinde mobbing ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kuzugüden, bu psikolojik baskı ve yıldırma politikalarının bazı sağlık çalışanlarını intihar girişimine kadar sürüklediğini ve bu durumun asla kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Mobbingin temelinde liyakatsiz yöneticilerin ve yöneticilerin kamu kurumlarını kendi şirketleri gibi görme anlayışının yattığını iddia eden Kuzugüden, kamu kurumlarının şahsi çıkarlar ve görüşlerle değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarıyla eşitlik ve adalet içinde yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Mustafa Kuzugüden açıklamasının sonunda, Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı mobbing ile mücadele genelgesinin de durumun ciddiyetini gösterdiğini belirterek, Birlik Sağlık Sen olarak mobbingin karşısında dik duracaklarını ve her alanda mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.