Meslek Yüksekokulları Üniversite Çatısı Altında Büyüyor
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, meslek yüksekokullarının üniversite yapısının dışına çıkarılması ya da YÖK bünyesinden ayrılması ile ilgili kamuoyunda oluşan olumsuz yaklaşımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, son günlerde meslek yüksekokullarının (MYO) üniversite yapısının dışına çıkarılması ya da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinden ayrılması ile ilgili kamuoyunda oluşan olumsuz yaklaşımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Meslek Yüksekokullarının iş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu eleman kaynağı olduğunu belirten Dr. Aydın, “Türkiye ekonomisine mesleki eğitim almış eleman yetiştiren yüksekokullarımızı üniversitelerimizin çatısı altında geliştiriyor, büyütüyoruz” dedi.
Konu ile ilgili YÖK yetkililerinin de görüşünü aldığını belirten Dr. Mustafa Aydın, “Meslek yüksekokulları ile ilgili 16 Haziran 2015 tarihinde YÖK toplantısında görüşülen ve YÖK raporunda son şekli verilen MYO’ların üniversitelerin ve yükseköğretimin dışına çıkartılması gibi bir ifadeye ver verilmemiştir. 2547 sayılı kanunla üniversitelere bağlanan MYO’lardan YÖK sorumludur, aksi bir durum söz konusu değildir “ dedi.
Dr. Mustafa Aydın konuşmasını “Türkiye’de 2547 sayılı kanunla meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanarak Yükseköğretim Kurulu bünyesine alınmıştır ve Türk Yükseköğretiminden, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sorumludur“ şeklinde sürdürdü.
“İki yıllık ön lisans programlarıyla eğitim alan öğrencilerimiz hem meslek sahibi oluyor, hem de isterlerse mesleki gelişimlerini tamamlamak üzere gerekli sınavlarını vererek eğitimlerini lisans programları ile tamamlayabiliyor“ diyen Dr. Aydın, “MYO’ların üniversite çatısı altında yer alması, öğrencilerimizin eşit eğitim almasını ve üniversitelerin tüm akademik ve teknik altyapı imkanlarından faydalanmasına olanak veriyor “ ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.