BBP Genel Başkanı Destici Kahramanmaraş’ta

BBP Genel Başkanı Destici Kahramanmaraş’ta
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Kahramanmaraş’ta basın toplantısı düzenledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Kahramanmaraş’ta basın toplantısı düzenledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır’ın Babası Hasan Çayır’ın vefatı üzerine Kahramanmaraş’a gelen Desteci Kahramanmaraş İl Başkanlığında partililerle bir araya gelerek bayramlaştı. Daha sonra birde basın açıklaması yapan desteci şunları dile getirdi.

Desteci: “Değerli basın mensupları kıymetli MKYK üyeleri, öncelikle hepinizi Yüce Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Mübarek ramazan ayını hep birlikte idrak ettik şuanda bayram içerisindeyiz mübarek ramazan bayramını kutluyoruz, tabi bu bayramı da çok hüzünlü kutluyoruz. Baktığımızda tüm İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz acı ve zulmün içerisindeler. Bunun yanında Doğu Türkistan’da Çinlilerin zulmüne maruz kalan soydaşlarımız var. Biz onların acılarını da içimizde yaşıyoruz, tabi bize yıllardır öğretilmeye çalışılan şeker bayramı değil, Müslümanların Biricik Allah’a kullularının mükâfatı ve Hz. Peygamberimize ümmet olmayı seçenlerin bayramıdır. Hepinizin Mübarek Ramazan Bayramını Kutluyorum.

p1050344.jpg

BU MİLLET CANINI VERİR, KANINI VERİR, MALINI VERİR AMA ASLA EGEMENLİĞİNİ VERMEZ

Değerli Arkadaşlar Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan olaylar ve musallat olan belalar var. Bunlardan en büyük sorun olan Terör belasını halen başımızdan defedemedik. Bu gün gelinen sonuçta 30 yılı aşkın süredir bu mücadelede destek olmayan ya da oluyormuş gibi görünenler maalesef bu milleti pkk’yla pazarlık masasına oturttular. Daha öncede söyledim biz bu terör belasını kendi iç sorumuz haline dönüştürüp kendi içimizde çözmezsek mutlaka masaya oturturlar ve karşı taraf hiçbir zaman iyi niyetli olmayacaktır. Bakın değerli arkadaşlar açık ve net söylüyorum bu çözüm sürecini iyimser görenler sonucun lehimize olacağını düşünenler çözümden kastınız nedir? Eğer çözümden kastınız şehitlerin gelmemesi ise karşılığı olarak Türkiye’nin belli bir bölgesinin özerkleştirilmesi ise kimliğimizin yanına ikinci bir kimlik eklenmesiyse egemenliğimizi paylaşmak ise bunu milletimizin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu millet canını verir, kanını verir, malını verir ama asla egemenliğini paylaşmaz asla toprağının bir karışını vermez. Dolayısıyla herkes adımını bu doğrultuda atmalıdır.

p1050341.jpg

Bir diğer konuda Dil Konusu Almanya’ya gittiğimde bana kendi anayasamıza İkinci bir dilin konulması konusunda sorular yöneltildi bende şu açıklamayla cevap verdim. Almanya’da 3 milyon Türk Nüfusu var Batı Avrupa’da 7 Milyon Türk Nüfusu var sen bırak Türk okulları kurmayı seçmeli ders bile yapmıyorsun gelmiş Türkiye’de Kürtçe ikinci dil olarak anayasaya geçsin diyorsun. Sen Türkiye’nin İç meselelerine karıştığın kadar kendi içindeki 3 milyon Türkün haklarını savunsana niye onların temel haklarını korumuyor da benim ülkemdeki Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarına karışıyorsun. Buradan seslenmek istiyorum biz Türk Milletine Tank çevirenlerin karşısındayız, bu Mısırda da öyle Doğu Türkistan’da da öyle Seçilmişleri silah zoruyla indirenlerin karşısında durmaya devam edeceğiz. Suriye politikasına baktığımızda iktidar partisinin ve başbakanın açıklamaları şöyle: 2 yıl önce daha henüz ölümler 100 civarındayken Suriye bizim iç meselemiz orada masum insanların ölmesine göz yumamayız diyordu. Şimdi bende soruyorum o zamanda hayatını kaybeden kişi 200 kişiyi geçmiyordu şimdi 100 bini geçmiş durumda Suriye harap oldu en büyük kaybı da Türkiye yaşıyor hem siyasi hem ekonomik anlamda hem de insani anlamda.

Gazetecilerin BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü hakkında soru sorması üzerine Destici, bizim cevabını alamadığımız 7 konu var bu konuları daha önce açıkladım bizi ve ailesini rahatlatan bir açıklama gelmediği sürece de biz bu işin peşini bırakmayacağız dedi.

Daha sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır’ın Babası Hasan Çayır’ın Cenaze Törenine Katılmak İçin Abbaslar köyüne doğru yola çıktı

Haber-Fotoğraf: Ali Karaboğa 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.