Cemil Çiçek'ten Önemli Açıklamalar

Cemil Çiçekten Önemli Açıklamalar
OSİAD'ın iftar törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek burada önemli açıklamalar yaptı.

OSİAD'ın iftar törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek burada önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, terörün bugün tüm insanlık için bir tehdit haline geldiğini belirterek, terör örgütü PKK'nın hain saldırıları için de, "Bu insanlığa karşı, insana karşı bir savaştır" dedi. Terör konusunda önemli açıklamalar yapan Çiçek, İslam ile terörün özdeşleştirilmesine de tepki gösterdi.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği(OSİAD)'nin iftar törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek burada önemli açıklamalar yaptı. Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Çiçek, öncelikle Ramazan ayının öneminden bahsetti. Ramazan ayının İslam dünyasında önemli bir yeri olduğunu belirten Çiçek, Türklerin bin yılı aşkın bir süredir Anadolu'da kurduğu medeniyet için, "Bin yılı aşan bu coğrafya'da inşa ettiğimiz medeniyetimizde, kültürümüzde Ramazan gerçekten en belirleyici faktör. Denilebilir ki, kurduğumuz medeniyet bir Ramazan Medeniyeti'dir. Bir yardımlaşma, dayanışma medeniyetidir" dedi. "İnşallah huzur içerisinde ağzımızın tadı fazla bozulmadan bayrama da erişmiş oluruz" diyen Çiçek, Ramazan ayını gölgeleyen bazı olayların olduğunu belirtti.

Terörün Ramazan ayındaki huzuru gölgelediğini ifade eden Çiçek, "Maalesef bu güzelliği gölgeleyen, böylesine manevi atmosfer içerisinde huzurumuzu kaçıran, ülkemizde, bölgemizde, dünyada da olumsuz gelişmeler var. Bunların başında terör belası var" diye konuştu.

Van'ın Başkale ilçesindeki terörist saldırıya da değinen Meclis Başkanı Çiçek, "Türkiye 40 yılı aşan bir zamandan beri bu belayla uğraşıyor. Belki başlangıçta sadece Türkiye'yi ilgilendiren bu terör, bugün tüm insanlık için bir tehdit haline gelmiştir. İnsanlığa karşı, insana karşı bir savaştır bu. Ancak bunu insanlığın yeteri kadar anladığı kanaatinde değilim. Çünkü maalesef terörün dini yok, terörün mezhebi yok, terörün etnik kökeni yok. En son Norveç'te yaşanan da Türkiye olarak söylediklerimizin ne

kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Ama hala daha Avrupa'nın bu konuyu yeteri kadar anladığı kanaatinde değilim. Çünkü bir kısım ülkeler halen terörü bana değmeyen yılan bin yaşasın anlayışı içerisinde değerlendirmeye çalışıyor. Yılan yaşıyorsa bir gün onları da ısırır. Isıracağından hiç şüphem yok" diye konuştu.

Cemil Çiçek ayrıca, bir takım ülkelerin dayanışma bir yana, terörün bir başka ülkeye belli politikaları empoze etmesi için o ülkede huzur, barışı, istikrarı kalkınmayı engellemek için terörü kullandığını belirtti.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN KAMPANYASI DESTEKLENMELİDİR"

Meclis Başkanı Çiçek, kendilerini rahatsız eden önemli gelişmelerden birisinin de Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar olduğunu söyledi. Suriye başta olmak üzere Mısır, Libya, Tunus gibi ülkelerde çatışmalar olduğunu ifade eden Çiçek, buraların eski Osmanlı coğrafyası olduğunu söyledi. Buraların şimdi ise, İslam coğrafyası olduğunu kaydeden Çiçek, "Bir şeye dikkatinizi çekmek isterim. İslam coğrafyası dünyanın en zengin coğrafyasıdır" dedi. Bu coğrafyanın petrol gibi birçok kaynak yönünden zengin bir coğrafya olduğunu söyleyen Çiçek, aynı zamanda burasının dünyanın en karışık coğrafyası olduğunu, en fakir insanların yaşadığı bir coğrafyanın da yine burası olduğuna dikkat çekti. Bunun sebebinin Ramazan ayında oturulup düşünülmesi gerektiğini belirten Çiçek, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrikalı insanlar için başlattığı yardım kampanyasının da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"ELHAMDÜLİLLAH HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ"

Daha sonra konuyu İslam düşmanlığına getiren Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının İslam düşmanlığıyla çok sık karşılaştığına vurgu yaptı. İslamın terörle özdeşleştirildiğine dikkat çeken Çiçek, "İslam ile terörü özdeşleştiren bir anlayış var ve bu anlayış belli merkezlerden pompalanıyor. Nerede bir terör olayı olsa, ilk önce akla Müslümanlar geliyor. Avrupalılar kendi kurtlarına bakmaları lazım" dedi. Norveç'teki katil yakalanana kadar herkesin Müslümanlardan ön yargılı bir

şekilde şüphelendiğini belirten Cemil Çiçek, "Elhamdülillah hepimiz Müslüman'ız. Ama İslam'ı da iyi temsil etmemiz lazım. İslam ile terörün ilgisinin olmadığını, bunu bağdaştırmak isteyenler varsa da bunlara çok açık tavırların konulması gerektiğini ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.