Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç’tan Eğitim Politikalarına Sert Eleştiri: "Hedef Eğitim Değildi"

Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç’tan Eğitim Politikalarına Sert Eleştiri: "Hedef Eğitim Değildi"
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, hükümetin eğitim politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Öztunç, eğitim sistemindeki sürekli değişiklikler ve bu değişikliklerin olumsuz sonuçları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Öztunç, yaptığı açıklamada, sınav sisteminin sürekli değişmesiyle ilgili olarak, "Sizin döneminizde defalarca sınav sistemi değiştirildi. Sonuç hep hüsran, alfabede neredeyse harf kalmadı," dedi. OKS'nin kaldırılıp SBS'ye geçildiği dönemde Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanı olduğunu belirten Öztunç, Çelik’in yeni modelin yeni müfredatı destekler nitelikte olduğunu savunduğunu hatırlattı. Ancak Nimet Çubukçu’nun SBS'yi kaldırırken, aşırı stres ve kaygıdan uzaklaşmış bir sistem getirdiklerini söylediğini dile getirdi.

Öztunç, ardından Nabi Avcı'nın TEOG'u getirerek, uygulanacak yerleştirme mantığı sayesinde dershanelere ihtiyaç kalmayacağını ifade ettiğini belirtti. Fakat İsmet Yılmaz’ın TEOG'un kaldırılmasının Türkiye'nin önünü açtığını söylediğine dikkat çekti. Öztunç, “Bir önceki AK Partili bakan Türkiye'nin önünü kapatmış. Evlatlarımızı yarış atı konumundan çıkardık diyor. Etüt merkezleri ne kadar arttı TEOG yüzünden oldu diyor. Sizin bakanınız yaptı, biz mi yaptık? O da AK Partiliydi, sen de AK Partilisin,” ifadeleriyle hükümetin tutarsızlıklarını vurguladı.

Milletvekili Ali Öztunç, her bakanın farklı bir şey söylediğini belirterek, "Hangisi doğru? Ben söyleyeyim. Hiçbirisi doğru değil. Söylenenlerin hiçbiri doğru değil. Çünkü amaçlar eğitim değildi. Amaçları başka bir şey. Tüm uygulamaları çelişkili. Her gelen reform adı altında başka uygulamalar sunuyor. Sonuç PISA sınavlarında çocuklarımız 2002 yılının gerisine düşüyor," diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.