22.500 DEKAR ARAZİ SULU TARIMA KAVUŞACAK

22.500 DEKAR ARAZİ SULU TARIMA KAVUŞACAK
DSİ olarak son 15 yılda Kahramanmaraş’ta 5 baraj ve 4 gölet tamamlanmış olup, toplamda 666 milyon m³ biriktirme hacmine ulaşılmıştır.

DSİ olarak son 15 yılda Kahramanmaraş’ta 5 baraj ve 4 gölet tamamlanmış olup, toplamda 666 milyon m³ biriktirme hacmine ulaşılmıştır. 2003 yılından bugüne kadar 12 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 146.660 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 59 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır. 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 97 dere ıslahı ile Kahramanmaraş şehir merkezi, 119 adet yerleşim yeri ve 143.220 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur.

Türkiye’nin yarı kurak iklim kuşağında yer alan ve kullanılabilir su miktarı açısından bakıldığında su stresi altında olan bir ülke konumunda olduğunun altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat Acu,’ Bu tablo su kaynaklarımızın rasyonel yönetimini ve verimli kullanımını zorunlu kılmaktadır. DSİ Genel Müdürlüğü bu anlayış çerçevesinde tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır. ‘’dedi.

DSİ’nin Kahramanmaraş ilinde yatırımlarının hızla devam etmekte olduğunun altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU; İnşaat çalışmaları devam eden Kahramanmaraş Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım Projesi ile Kartalkaya Barajı dipsavağından alınan sulama suyunun terfi istasyonu vasıtasıyla maksimum 42 m terfi ettirildikten sonra 4 237 m Sireşanlı anakanalı ve 62 km borulu şebekesi ile Kartalkaya Barajı sağ sahilinde bulunan 22.500 dekar tarım arazisi can suyuna kavuşarak, basınçlı borulu şebekeyle (yağmurlama+damla) sulanmasının sağlanacağını belirtti.

Proje Kapsamında ana kanal üzerinde eksik imalatlar (Sanat yapıları), Pompa istasyonu ve elektrik bina inşaatı tamamlandığını ve mekanik ve elektrik teçhizatın montajı ve döşeme işlemlerinin devam ettiğini belirten ACU, ‘Projenin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 13.780.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.