KAHRAMANMARAŞ %90 MEMBA SUYU KULLANIYOR

KAHRAMANMARAŞ %90 MEMBA SUYU KULLANIYOR
Kaski Genel Müdürlüğü (Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü)  tarafından şehir merkezinde oluşan bilgi kirliliğini önlemek için yapılan basın ile su kaynakları gezileri devam ediyor.

Kaski Genel Müdürlüğü (Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü)  tarafından şehir merkezinde oluşan bilgi kirliliğini önlemek için yapılan basın ile su kaynakları gezileri devam ediyor.

Kaski Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Pınarbaşı su kaynağı merkezinde basın ile birlikte bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Kaski Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, ‘’ Kaski kurulduğu günden bugüne 2600 km su şebekesi yenileme çalışması yaptı. Şebekeleri yenilemeye devam edeceğiz.’’ diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti;

 ‘’Kahramanmaraş’ın %80 içme suyunun kaynakları Karasu ve Pınarbaşı kaynaklarından karşılanıyor. Bunlarda doğal ortamdan çıktı gibi borularla depolara, ana şebekeye gidiyor. El değmeden içme suyu şebekesi olarak musluklardan akıyor. Memba su kaynakları dışında Ayvalı artıma tesisinde arıtılarak kısmi olarak şehrimize verdiğimiz Ayvalı içme suyumuz var. Bu içme suyu kaynaklarının tamamı şebekelerde depolarda sürekli kontrol ediliyor, ölçümler, analizler yapılıyor. Günlük 7/24 tespitlere göre suların analizleri gayet güzel, birinci sınıf içme suyu niteliğinde, son derece sağlıklı. Şunu da iddia edebiliriz. Türkiye’de şehir merkezi nüfusunun çoğunluğu kaynak suyu içen böyle bir il daha ben bilmiyorum. Yani %90’a yakın memba üretmiş oluyor şebekemize. Kimyagerlerimiz var. İl genelinde üç tane içme suyu laboratuarımız var. Elbistan, Pazar ve bir tanesi de merkezde. Arıtma tesislerinin suyu ya da kaynak sularının tamamı kontrol ediliyor 7/24. Adrese dayalı ihbar olduğu zaman 185 aracılığıyla anında bizim ekipler adrese gidip ölçümleri yapılıyor, bilgilendiriliyor varsa sorun tespit ediliyor, müdahale ediliyor. Çok ciddi anlamda da bulanıklık ya da su kirliliği ihbarı almıyoruz. Kayıtlarımız var 185 de. ‘’

Kuraklığın 2014 yılında başladığını belirten Uzunlar, 2017 yılında da daha da fazla arttığını buna rağmen Kahramanmaraş halkının su sorunu yaşamadığını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da cevap veren Uzunlar, bilgilendirme toplantılarının diğer su kaynaklarında da devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.