KAHRAMANMARAŞ KAĞIT SANAYİSİNDEN 2 YENİ ÜRÜN

KAHRAMANMARAŞ KAĞIT SANAYİSİNDEN 2 YENİ ÜRÜN
Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, 15 milyon euroluk makine yatırımı ve Ar-Ge çalışmaları ile beş yılda iki yeni ürün olarak alçı levha kağıdı ve yüksek...

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, 15 milyon euroluk makine yatırımı ve Ar-Ge çalışmaları ile beş yılda iki yeni ürün olarak alçı levha kağıdı ve yüksek mukavemetli Coreboard kağıdı ürettiğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 1988 yılından kurulan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, yaptığı yatırım ve yeniliklerle dünya pazarında yerini aldı. Kağıt sanayinde önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, çöpten toplanan kağıtları tekrar ekonomiye kazandırırken, Kahramanmaraş Kağıt Yönetim Kurulu üyesi Sıddık Ciğer, Türkiye'de üretilmeyen kağıt çeşitlerini üretmek için bir Ar-Ge ekibi kurduklarını ve 5 yılık bir süreçte makine parkur yatırımıyla birlikte 15 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de yapılmayan veya üretilmeyen üretilmesi zor olan kağıtları yapmak en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Ciğer, "Ar-Ge çalışmalarımızı ithal ürünler üzerine yoğunlaştırıyoruz. Dünyada alçı levha kağıdını yapan beşinci firmayız. Teknolojisi zor bir kağıt, normal bir kağıt olarak görünüyor ama kağıdın içerisindeki özellikler ve gelen şikayetler hayli fazlaydı, bu aşamaları neticelendirmemiz bizi maddi ve zaman olarak yordu. Nihai olarak yaptığımız Ar-Ge çalışması sonucunda başarılı bir çalışmaya imza attık. Kahramanmaraş Kağıt Sanayi olarak 2015 yılında yapmış olduğumuz modernizasyon çalışmalarımız ile toplam kapasitemizi 200 bin ton/yıl'a çıkarttık ve üretim çeşitliliğini arttırdık. Hayli hazırda, Flutıng, Nessc-f, Testlıner, İmitasyon Kraft, Gri Karton, Coreboard (Mihver Karton) ve Gypsum Board (Alçıpan Kağıdı) gibi ürünlerin üretimi mevcut" şeklinde konuştu.

"ÖNCELİKLE İTHAL EDİLEN ÜRÜNLERİ HEDEFLİYORUZ"

Şirket olarak yeni bir ürüne geçmeden önce o ürünün ithal edilip edilmediğine baktıklarını belirten Ciğer, "Öncelikle ithal edilen ürünleri hedefliyoruz. Türkiye'de hangi ürünlerin ithalatı yapılıyor, hangi ürünleri ülke olarak biz üretiyoruz, bunların takibini ve incelemesini araştırma ekiplerimiz titizlikle yapıyorlar. Ülkemizde üretimi yapılmayan ithal ürünlerin tesislerimizde üretimini gerçekleştirmek için 20 kişilik bir Ar-Ge bölümümüz yoğun çalışmalar yürütmekte. Bu doğrultuda firmamız dünya standartlarında ürünleri, ülkemizde geliştirmeyi ve üretimini gerçekleştirmektedir" dedi.

Yaptıkları yatırım ve çalışmaların beşinci yılın sonunda iki kağıt türünü ürettiklerini kaydeden Sıddık Ciğer, "Bu zor süreçte, Ar-Ge çalışmalarında başarılı çalışmalara imza attık ve ülkemizde üretimi yapılmayan iki kağıt türünü ürettik. Bu süreçte bize yardımcı olan partnerlerimize çok teşekkür ediyorum. Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına partner firmalarımız ile çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"AR-GE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

Ekiplerimiz gece gündüz çalışarak renkli alçı levha kağıdı ile Coreboard kağıdının üretimini başarılı şekilde tamamladıklarını söyleyen Ciğer, sözlerini şöyle tamamladı: "Dışarıdan gelen ürünlerden daha kalitelisini üreterek iki ürünün ithalatının önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlamanın onurunu yaşıyoruz. Ülkemizde hangi kağıtlar üretilmiyorsa onlara odaklanıyoruz, partnerlerimiz ile birlikte çalışıyoruz ve cari açığımızı olabildiğince kapatmaya çalışıyoruz. İthal edilen kağıtlar üzerine yoğunlaşıyoruz ve üretiyoruz, üstelik şuanda ihracatta yapıyoruz. Ülkemize faydalı olmak için, çöpten toplanan kağıtları tekrar ekonomiye kazandırıyoruz. Ekonomiye kazandırdıktan sonra da katma değer oluşturuyoruz ve ihracat yapıyoruz. Sürekli kendimizi yeniliyoruz. Yeni ürünlerle müşterilerimizin karşısına çıkıyor ve yeni kağıtlar üretmek için Ar-Ge çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz".

KAHRAMANMARAŞ KAĞIT SANAYİSİNDEN 2 YENİ ÜRÜN

KAHRAMANMARAŞ KAĞIT SANAYİSİNDEN 2 YENİ ÜRÜN

KAHRAMANMARAŞ KAĞIT SANAYİSİNDEN 2 YENİ ÜRÜN

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.