Altından pahalı!

Altından pahalı!
Mersin'in Silifke ilçe merkezine girişte 25 yıldır gıda ürünleri satan Habib Topçu, kilosu 300 TL'den satışa sunulan eriğin Keben Köyü'nde amcası Zeynel Topçu tarafından örtü altına alınan serada yetiştirildiğini söyledi.

Eriğin şuanda tam olgunlaşmamasına karşın aş eren hamile kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Topçu, "Fiyatın yüksek olması ve tam olgunlaşmaması nedeniyle tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık kaselerde 30 TL'den satıyoruz. Türkiye genelinde de ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını herkes biliyor. Bu nedenle de aş erip canı erik çeken kadınlar için eşleri uzak yerlerden gelerek tadımlık olan bu eriklerden alıp gidiyorlar" dedi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, da "Bu yıl 700 dönüm araziden 6 bin ton erik hasadının yapılacak. Örtü altındaki ilk hasat bu ayın 15'inden sonra, açıktaki hasatta Nisan ayı ortalarında başlayacak" dedi.

Silifke eriğinin gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzeti ile tüketiciler  tarafından yoğun bir şekilde talep edildiğine vurgu yapan Göktaş, eriğin getirisi dolayısıyla ilginin sürekli arttığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini söyledi.

Vatandaşlar ise eriğin çok pahalı olduğunu tane bile alamayacak durumda olduklarını kilosuna da 300 TL hiç veremeyeceklerini belirttiler.

(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.