Ali AVGIN
“Muhasebe Denetim Standartları Çalıştayı” Kahramanmaraş'ta Yapıldı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, geçtiğimiz hafta sonu çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ülkemizde 35 farklı üniversitenin Muhasebe ve Finansman alanı akademisyen hocalarının katılımı ile “Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı” gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü, Muhasebe ve Finansman öğretim üyeleri Bilim ve Araştırma derneği MUFAD işbirliği ile “ II. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı” 11-12 Eylül de Ramada Otelde yapıldı.
Çok başarılı geçen Çalıştay, düzenleme kurulu başkanı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Zeynep HATUNOĞLU önderliğinde oldu.
MUFAD Başkanı ve Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ümit GÜCENME GENÇOĞLU, KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş DEVECİ’nin açılış konuşmaları ile başlayan Çalıştay’ın; Birinci gününde; “Türkiye Muhasebe Standartları”, ikinci gününde ise “Bağımsız Denetim Standartları” ile ilgili sunumlar gerçekleşti.
İlk gün Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Yıldız ÖZERHAN, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Göksel YÜCEL, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Yakup SELVİ’yi takiben ikinci gün Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet ÖZBİRECİKLİ ve Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hasan KAVAL sunumlarını yaptılar.
Çalıştay’a, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası önemseyerek büyük destek verdi. SMMM Odası başkanı Arif ŞEN, İkinci başkan Abdullah KALIN ve çok sayıda meslek mensubu Çalıştay’a iştirak ettiler. Bilhassa Oda ikinci başkanı Abdullah KALIN’ın çalıştay’a gösterdiği özel destek ve gayreti gözden kaçmadı.
150 kişilik katılımla 35 farklı üniversitenin akademisyenlerce gerçekleştirilen Çalıştaya ilgi çok fazlaydı. Destekleri ile başta; Kahramanmaraş SMMM Odası, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi, Ramada Oteli, Marbi Baharatları, Toymar ve Mado gibi müesseseler sponsor olarak katkı sağladılar..
35 farklı üniversitelerden gelen yüze yakın üniversite hocası; Profesörler, Doçentler, öğretim üyeleri ve araştırma görevlisi akademisyenler üç gün şehrimizde misafir oldular. Hocaların neredeyse tamamı şehrimize ilk defa gelmişlerdi. Çalıştay sonrasında düzenleme kurulunca kültürel geziler yapıldı. Kahramanmaraş’ın tarihi mekanları ve çarşıları misafirlere gezdirildi. Bir kısım sanayi müessesesi, imalathaneler yerinde görüldü..
Kendileri ile yaptığım özel sohbetlerde gördüm ki; hepside Kahramanmaraş’a gelirken tedirgin geldiklerini söylediler. Kahramanmaraş’ı doğu ve güneydoğunun sıradan küçük bir şehri olarak bildiklerini itiraf ettiler. Fakat geldiklerinde hayallerinden çok farklı bir şehirle karşılaştıklarını, yanıldıklarını, güzellikler karşısında şaşırdıklarını ifade ettiler.
Kahramanmaraş’ın, 12 bin yıllık tarihi derinliği ile, gelişmiş sanayisi ile, doğa harikaları ile Akdeniz bölgesinin büyük ve modern bir şehri olduğunu, ne yazık ki geç fark ettiklerini itiraf ettiler.
Kahramanmaraş’ı üniversite hocalarımız ve aydınlarımız bu kadar tanıyorsa vay halimize. Onların Kahramanmaraş’ın yeterince tanımamaları kendi eksiklikleri olmadığını düşünüyorum. Zira şehrimizde bu kadar kurumumuz var iken, Kahramanmaraş’ı ülkemize tanıtamamamız, kendi ayıbımız olsa gerek.
Bu tür etkinliklerin şehrimizin tanıtımına katkı sağladığını düşünerek, yapılan “ II. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı” nı çok önemsiyorum. Organizesinde emeği geçen herkese, bilhassa Çalıştay Düzenleme komitesi başkanı Doç.Dr. Zeynep HATUNOĞLU şahsında katılan tüm akademisyenlere teşekkür ediyorum.
Ayrıca destekleri ile çalıştaya katkı sağlayan K.Maraş SMMM Odası başkanı Arif ŞEN ve ikinci başkanı Abdullah KALIN’a ve diğer sponsor müesseselerimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederim.
Selam ve sevgilerle.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.