17 Proje İçin Sözleşme İmzalandı

17 Proje İçin Sözleşme İmzalandı
Bingöl’de Kalkınma Bakanlığı’nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 17 proje için imza töreni düzenledi.Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde...

Bingöl’de Kalkınma Bakanlığı’nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 17 proje için imza töreni düzenledi.

Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Mesut İlhan, 2010 ve 2013 yılları arasında Bingöl’den SODES’e sunulan 227 projeye, 25 milyon 195 bin TL destek sağlandığını söyledi. İlhan, 2015 yılında SODES’e sunulan ve kabul edilen 9’u kültür, sanat ve spor, 7’si sosyal içerme ve biri istihdam alanına yönelik olmak üzere toplamda 17 proje için 3 milyon 357 bin TL kaynak aktarıldığını belirtti.

BİNGÖL’E 25 MİLYON TL DESTEK

Programda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise, SODES projeleri kapsamında şimdiye kadar Bingöl’e 25 milyon TL’yi aşan miktarda proje bazlı kaynak aktarıldığını söyledi. 1990’lara kadar dünyada 3 kalkınma modelinin olduğunu anımsatan Köşger, “Özel sektör, devlet eli ve karma ekonomi. 1990’lar itibariyle devletin yürüttüğü kalkınma modeli dünya üzerinde etkisini yitirmiş oldu. Karma ekonomide Türkiye’de uygulanmaya çalışılıyordu 1980’lere kadar, 1980’den itibaren bu konuda bir politika değişikliği oldu ve karma ekonomik modelden, özel sektörün öncelediği, özel sektörün teşvik edildiği ve her alanda yatırım yapmasını sağlayacak ortamın oluşturulmaya çalışıldığı bir modele geçildi. Devlet zaruri olan hizmetleri yapmaya kendisi atfetti ve özel sektörün önünü açacak modeller ülkemizde uygulanmaya başlandı” dedi.

“HER BÖLGE EŞİT OLARAK KALKINMIYOR”

Türkiye’nin her noktasının eşit olarak kalkınmadığına dikkat çeken Vali Köşger, “Göreceli olarak geri kalmış bölgeler var bu bölgelerde özel sektörün yatırım yapmasını engelleyecek iklimler var, koşullar var, koşullar var. Bunların ortadan kaldırılması ve özel sektörün bu bölgelerde yatırım yapmasını sağlamak için devletin uyguladığı bir takım teşvik modelleri var. Kalkınma birçok unsurlardan oluşur, kalkınmanın en vazgeçilmez unsuru da beşeri kapital yani insan sermayesinin nitelikli hale getirilmesidir” diye konuştu.

"TEMEL SIKINTILARDAN BİRİ GÜVENLİK"

Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik sorununa da dikkat çeken Vali Köşger, şunları söyledi:

“Bölgemizde güvenlik sorunuyla ilgili sıkıntılar var. Özel sektörün bölgeye teşvik edilmesi, yatırım yapılmasının hızlandırılması ve sürdürülebilmesiyle ilgili temel sıkıntılardan birisi güvenlik sorunudur. Güvenlik sorunu ülkemizde, bölgemizde tekrardan nüfus etti ve huzursuz bir dönem başladı. Uzun sürmemesini temenni diliyorum. İnşallah tekrardan ülkemizde ve bölgemizde huzur ve güven iklimi tesis edilir ve özel sektör, yeni modellerle yatırım yapar.”

BİNGÖL'DE SODES PROJESİ KAPSAMINDA KABUL EDİLEN 17 PROJE İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.