Sütte Hijyen Ve Kalite Artacak
Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ‘Sütün Sağlıklı Yolculuğu’ isimli proje ile Bartın’da üretilen sütün kalitesi artacak.
Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen ‘Sütün Sağlıklı Yolculuğu’ isimli projesinin sözleşmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ve BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu tarafından düzenlenen törenle imzalandı.
İmza töreni sonrası gerçekleştirecekleri proje ile ilgili bilgi veren Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, “Çiftlikten sofraya kadar güvenilir gıda üretiminin gerçekleştirilmesi gıda, tarım ve hayvancılık sektörümüzdeki var oluş gayemiz hatta daha da ötesi omuzlarımıza yüklü bulunan vicdani sorumluluğumuzdur. Projemiz ilimiz çiğ süt üretiminde hijyen ve kalite standartlarının yakalanmasına katkı sunacaktır” dedi.
Hayvancılık sektöründe alt yapı sorunlarını gideren Bartın’ın bölgesinde mukayeseli üstün yanlarıyla önemli bir üretim merkezi haline geleceğini kaydeden Bayram şöyle devam etti: “İşletme koşullarının iyileştirilmesi, ev altı ahır uygulamalarına son verilmesi yetiştiricilerimizle birlikte kaliteli ve standart üretime giden yolda atacağımız ilk ve mühim adımlar olacaktır. Bu maksada yönelik olarak örnek hayvancılık işletmeleri ile Bursa Hayvancılık Ekipmanları ve Süt Endüstrisi Fuarını ziyaret edeceğiz. Başta iştirakçi kuruluşlarımız olmak üzere projemizin uygulanmasında emeği geçecek personelimize başarılar dilerim.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.