Üniversite-sanayi İşbirliği Hız Kesmiyor

Üniversite-sanayi İşbirliği Hız Kesmiyor
Girişimciliği ilke edinen Düzce Üniversitesi, TÜBİTAK 1505-Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında Teknorot Otomotiv Ürünleri San. Tic. A.Ş. ile proje sözleşmesi imzaladı.Rektörlük Maka...

Girişimciliği ilke edinen Düzce Üniversitesi, TÜBİTAK 1505-Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında Teknorot Otomotiv Ürünleri San. Tic. A.Ş. ile proje sözleşmesi imzaladı.

Rektörlük Makamı’nda gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Teknorot. A.Ş.’nin Genel Müdürü Cevat Aslan, Ar-Ge Direktörü Murat Işık, Proje Müdürü Fatih Çağırankaya ile Düzce Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Yusuf Arslan katıldı.

Düzce Üniversitesi ile Düzce’de bulunan firmalar arasında gerçekleştirilecek ikinci TÜBİTAK 1505 projesi olma özelliğini de taşıyan “Kriyojenik İşlemin Otomotiv Endüstrisi Kalıp Uygulamalarında Yaygın Kullanılan Takım Çeliklerinin Performans Artışına ve Üretim Maliyetlerine Katkısının Araştırılması” adlı projeyle, yüksek performanslı delme-kesme kalıp ve bileşenlerinin üretilmesi hedefleniyor. Otomotiv endüstrisine takım çeliği ithal eden ülke olmamız sebebiyle, takım çeliği ithalatımızın azalmasına, otomotiv yedek parça üretimi gerçekleştiren firmalara ve ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor. 22 aylık deneysel ve uygulamalı bir çalışmayı kapsayan, Düzce Meslek Yüksekokulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Hidayet Bayraktar ile Teknorot A.Ş. Ar-Ge bölümünden 9 kişilik bir ekibin araştırmacı olarak yer aldığı projede bir adet doktora bursiyer kontenjanı da bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.