Yenice’de Kapya Biber Hasatı Başladı
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde 25 bin dekar alanda üretimi yapılan (Kapya) Kırmızı biber tarladan toplanarak yurtiçindeki fabrikalara sevk edilmeye başlandı.
Yenice ilçesinde Tütün’e alternatif olarak 20 yıldan buyana üretimi yapılan (Kapya ) Kırmızı biberin bu yılda 25 bin dekar alanda üretiminin yapıldığını söyleyen Pazarköy’lü Çiftçi Muharrem Selçuk “Pazarköy Ovasında yetiştirilen Kırmızı biberler toprağından ve havasından dolayı daha lezzetlidir. Önceki yıllarda Yugoslavya ve Yunanistan’a buradan Tırlarla biber gidiyordu. Şu an iç piyasadaki fabrikalara yetişen ürünlerimizin ilk hasadını kilosu 1 TL den satıyoruz. Kırmızı biber yetiştiriciliği maliyetli bir iş. Dikimi, gübresi, ilaçı, çapalaması, sulaması ve toplaması insan gücü ile olduğundan üreticiye fazla bir para kalmıyor.Zarar ettiğimiz yıllarda oldu.Bu yılki fiyatlar düşmezse çiftçinin biberden yüzü gülecek” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.