Aile Hekimliğini Bekliyoruz!...

Kahramanmaraş’ın eğitim ve sağlık alanlarında ileriye mi gittiğini yoksa da eskisinden daha mı kötü durumda olduğunu doğrusu anlayabilmiş değilim.

Sebebine gelince; başka şehirlerde hastanelere gittiğimizde adeta özel hastane havası oluşmuş. Ama bizim hastanelerimizde ben böyle bir havayı göremiyorum.

Hani bir deyim var; “at sahibine göre kişner” sanırım bu kentin ne denli sahipsiz olduğuna bir işaret olarak görüyorum bu olanları.

Yeniden Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Sabahattin Akgül’ün bu gün gazetelerde çıkan açıklamalarına bakarak hafifçe gülümsedim.

“Fetret devri bitti hizmete devam” yapma müdür ya. 8 yıldır sen bu şehirde müdür değil miydin?  Senin neden başarısız olduğunu biz biliyoruz. Biz biliyoruz amma galiba sevgili müdür sen bu başarısızlığınızın altında yatan sebepleri de analiz etmediniz? Bir özeleştiri yapsaydınız, sanırım bu açıklamayı yapmazdınız.

Neyse biz sizin bu ikinci döneminizde daha bilenmiş ve daha çok hizmet edeceğinize inanarak, başarı dileklerimizi ifade ederken şunu da unutmamanızı isteriz. “Başarı ekip işidir. Ve sağlam bir ekip olmadan da başarı elde edilmez. Önce ekip….”

Malum 13 Aralık 2010 tarihinden itibaren Kahramanmaraş’ta da aile hekimliği uygulaması başlayacak.

Başlayacak ama bu iş nasıl olacak? Bir gazeteci olarak ben bile henüz uygulama ile ilgili detaylı bilgilere sahip olamamışken, bunun nasıl işleyeceğini millet kaç yıla kadar öğrenecek?

Dün gece Devlet Hastanesi acil servisindeydim. Bir yakınım hastaydı. Saat 16.00’dan sonra saat 10.30’a kadar geçen süre içinde yaklaşık 500 vatandaşa fiş verilmişti. Acil dolu. İnsanlar sağda solda kıvrılıp duruyor. Tek bir doktorun muayene yaptığını öğrendim. Neler oluyor diye kısa bir araştırma yaptığımda, görevli üç doktorun bulunduğunu ve doktorların orada çalıştıklarını öğrendim. 11 tane doktor acilde görevliymiş. 1 Milyon nüfusa hizmet veren adeta bölge hastanesi görünümünde olan Kahramanmaraş Devlet hastanesinde en az 30 pratisyen hekim olmalıdır.

İlgililer ile telefon görüşmeleri yaptım. Normalde bu kadar yoğunluğun yaşanmadığını, bayram sonrasına denk geldiğini v.s. ifade ettiler.

Bunca kalabalık bir hastanın bulunduğu acil servisi tertemiz, en ufak bir tartışmaya falanda şahit olmadım. Doktorlar, hemşireler ve diğer görevliler canla başla çalışıyorlar, çabalarını inkar etmeyelim.

Edindiğim bilgiler ışığında 13 Aralık 2010 tarihinden sonra acilde pratisyen hekim sayısının artırılacağı bilgisine ulaştım.

İnşallah yakın bir zamanda kadro sorunu çözülür ve vatandaşlarımız saatlerce acilde çile çekmekten de kurtulurlar.

Biraz anlayış, biraz saygı ve birazda çaba sanırım her yerde sonuç alınmasına katkı yapıyor.

Umarım gelecek dönemde sağlık ve eğitim alanında Kahramanmaraş’da hak ettiği yeri alacaktır!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi