EĞİTİME DESTEK ÇÖPLÜKLERİ

Son günlerde şehrimizin işlek caddelerinde farklı çöplüklerle karşılaşıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar yardımlaşma ve dayanışma derneği tarafından hayata geçirilen bu çöplüklerin, “Eğitime destek projesi” çöplükleri olduğunu, ürünün üzerindeki kitabesini okuyunca  anlıyoruz.

 

Bilindiği üzere şehrimiz, eğitimde küme düşmüş iller arasındadır. Ösym istatistiklerine göre eğitimden piyade bir şehir olan, Kahramanmaraş’ımız son sıralarda varlığını korumaya çalışmaktadır.

 

İşte bu nedenle; Cefakar vefakar esnaf ve sanatkarlarımız oturmuşlar, düşünmüşler, taşınmışlar eğitim seviyemizi  nasıl yükseltebiliriz diye kafa yormuşlar. Sonunda  evraka ..evraka !.. buldum.. buldum diye çok önemli bu projeyi bulup hayata geçirmişler. Buna göre kağıt ve plastik atıkları artık zayi olmayacak, ayrı ayrı torbalara konduğundan yeniden değerlendirilecek,  

 

çam sakızı çoban armağanı olarak esnafımız eğitimimizin gelişmesine dolayısı ile katkıda bulunmuş olacaklardır.

 

Çok güzel bir düşünce ve çok güzel bir uygulama kendilerini bu sorumluluklarından dolayı tebrik ediyoruz. Çam sakızı çoban armağanı  olarak esnafımızın eğitimimize katkısı ancak bu kadar olabilirdi. Diğer yanda söz veripte okul yapmayan  ehli kapitalistlere bu görüntüler ithaf olunur.   

 

Biraz hayal gibi olacak ama, eğitimden gerçek sorumlu şahsiyetler bu görüntüler karşısında belki de utanacaklar, eğitimimiz için kendilerinin de bir şeyler yapmaları gerekliliğini hissedecekler. Belki de asıl işlerinin bu olduğunu fark edeceklerdir diye umuyoruz.  

 

Yoksa, eğitim istikbalimiz bu çöplüklere atılan atıklara kalacak.

 

Vatandaşlarımız için de belki bu çöplükler çok işe yarayacak.  En azından büyük hayallerle aldığı, oynadığı ve kaybettiği, toto, loto, at yarışı,  milli piyango vs. biletlerini artık sokaklara atmayacaklar. Bu güzelim atık noktalarına atacaklar ki,  bizler kaybettik ama eğitimimiz bu atıklarımızla şahlanacak diye gururlanacaklar.

 

Ayrıca öğrenciler ve öğrencilikten öteye geçemeyenlerde elinde kalan hükümsüz ders ve test kitaplarını da atacaklar ki, en azından bir sonraki neslin eğitim seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmuş olacaklar.

 

Bilhassa eğitime katkı için, yalan söyleyen tarih kitabını da atmayı ihmal etmesinler ki,  bu  proje amacına ulaşabilsin.

 

Ancak bu projede bir eksiklik var gibi görünüyor. Şöyle ki; bu çöp torbalarının yanına bir torba daha konulsaydı, vatandaşımız beklide oraya,  işe yaramayan siyasilerimizi, işe yaramayan idarecilerimizi ve işe yaramayan eğitimcilerimizi atmak isteyecekti.

Şimdilik bundan mahrum kalıyoruz. Ama eğitim seviyemizin yükselmesi içinde bunun şart olduğunu düşünüyoruz.

 

Selam ve sevgilerle.       

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali AVGIN Arşivi