Nurettin Abacıoglu

Nurettin Abacıoglu

BAŞBAKAN MARAŞ’I ÇOK SEVİYORMUŞ?

PEKİ BUNDAN NİYE YETERİNCE FAYDALANMIYORUZ?

 Bu yazıyı yazmayacaktım ama, beni bu yazıyı yazmaya zorlayanlar oldu.
     
 Uzun zamandır basını ve siyaset yapanları takip ediyorum. Herkes yerel seçimlere takılıp kalmış. Kimsenin gözü başka bir şey görmüyor. Başbakanın 22.02.2009 da şehrimize gelişini hizmet için fırsata çevirmek varken, gözden kaçırıldı. Uzun süre Gündemde tutulmadı. En çok mitingde kaç kişinin olduğu merak edildi. gündemi hep bu meşgul etti. İşin özü kaçırıldı. Amaç hizmet almaktı. Mitingi hizmete çevirmekti. Asıl sorgulamamız gereken buydu. K.Maraş’ ı seven bir başbakanı bulmuşken   birçok sorun halledilirdi. Tayip bey 6 yıldır başbakan. Bu kadar süre içerisinde ilimize çok geldi. Hoş geldi sefa geldi. Başbakan bütün ülkeye hizmet yapmak için çırpınıyorken,   K.Maraş bundan ne kadar faydalandı? AKP teşkilatı bunu ne kadar başarabildi? Bunlar hiç sorgulanmadı. Değerlendirilmedi.
    
      Yerel seçimin genel seçim havasına sokulduğunu görüyoruz. Hiçbir dönemde böyle olmamıştı. Kriz ve ekonomik sıkıntılar kenara atıldı. Vatandaş krizin altında ezilmeye devam ediyor. Kimse umursamıyor. Partiler Türkiye’nin dört bir yanını abartılı bir şekilde genel seçim atmosferine soktular. İktidar partisi de buna uydu. Allah Türkiye’nin sonunu hayretsin
      
      Kriz yaşayan esnaflar, kredi kartı açmazına düşen memurlar, işsiz kalanlar, kapanan fabrikalar, bu krizde maliyenin ensesine çöktüğü iş adamları, bundan olumsuz etkilenen insanlar seçim sonucunu etkileyecek kadar fazla görünüyor. Seçimde bu kişilerin siyasi tercihlerini nasıl kullanacakları en çok merak edilmesi gereken bir husustur.
      
      Başbakan sayın Tayip Erdoğan K.Maraş’ı çok seviyormuş. Bu nedenle çok geliyormuş. Bizim insanlarımız bir kere sevdi mi tam sever. AKP ye en çok oyu veren 3 şehirden biriside K.Maraş. Başbakanı; şehrimize hizmet getirse de seviyor getirmese de. Bu nedenle 22.02.2009 Pazar günü yapılan mitinge Belediye Başkanı Mustafa Poyrazın ifadesi ile 110 bin kişi katılmıştı. Bazıları da diyor ki; K.Maraş’lılar dan oy almak kolay. Yeter ki sevsin. “odunu bile aday yapsan oy verirler.” Böyle acayip bir anlayış olur mu? Hayret doğrusu! Tamam Başbakanı sevelim de karşılığını da hizmet olarak isteyelim. Karşılıksız sevginin hiç değeri olmazmış. Bu da bilinsin.
     
     Tekrar olacak ama,   İlimize AKP nin 6 yıllık iktidarı döneminde hangi hizmetler geldi?  
 Halk Sayın Mehmet Sağlam’a bakanlık istedi. Başbakan da, bakanlığa ne hacet ben varım ya dedi. Bu durum bir şehir için çok güzel bir fırsat değil mi? Ben sizin hizmetinizdeyim diyen başbakandan, hangi hizmetleri aldık? Bu başbakan ilimiz için bir nimet. Faydalanmak için elinizi çabuk tutun lutfen. Başbakanın sayesinde K.Maraş bugüne kadar bütün sorunlarını   çözmeliydi. Çözülmediğini görüyoruz. Bunun en açık örneği duble yollar.
Birisi G.Antep yolu, hala bitmedi. Aksu ırmağının orda bekliyor. Hiçbir çalışma yok. Aksu ırmağının üzerine yeni köprü lazım, ama yapılmadı. Ne bekleniyor? Göksun duble yolu hala kaplumbağa hızı ile yürüyor. Kılavuzluya gidiş geliş için ikinci köprü yapılacaktı. Hala ortada yok. Bu yol bu gidişle anca 10 yılda   biter. K.Maraş’ın işleri neden hep yavaş gider? Anlamak çok zor. Bunun sorumlusu kim? Herhalde iktidar partisidir. 6 yıldan beri Başbakana şehrin sorunları iletildi de hayır mı dedi? Diğer illere gittiğimizde duble yolların 4-5 sene önce yapıldığını öğreniyoruz. Onlarınki çabuk yapılmış. Bizimkiler neden yavaş gidiyor.? Onların hizmet getirecek milletvekilleri varda bizim yok mu? Hem de altı kişi.
   
       Ulaşım yüzünden K.Maraş’ın ilçeleri ile bağlantısı yok denecek kadar az. Bu nedenle de ilimizin ticareti cılız. Çevre illerde gördüğümüz ticari canlılığı, şehrimizde göremiyoruz. Afşin ve Elbistan Malatya ile ticaret yapar. Göksun, Kayseri ile, Pazarcık G.Antep ile andırın Kadirli ile, bir tek Türkoğlu şehre geliyor. Diğerleri gelemiyor. Niye? Çünkü yol bağlantıları yetersiz. Uzun süreden beri ilin ulaşımı ile ilgili teknik araştırma yapıyorum. Bittiği zaman kamu oyuna açıklayacağım.
       AKP parti teşkilatı; şehrin ihtiyaçlarını içeren bir dosyayı başbakana 22.02.2009 da ilimize miting için geldiğinde sunmuşlar. 6 yıldır nerdeydiniz? Sunulan dosyayı gerçekleştirmek için sıkı takip gerekir. Sunmak yetmez. Dosyanın içeriğinde ne var bilmiyorum. Faydalanmayı bilmezseniz eğer, K.Maraş’a sevgisi olan bir başbakanı bundan sonra zor bulursunuz.
    
       Hizmet nasıl alınır; bunu yaşanmış bir örnekle anlatayım. Belki ders alan olur.
Yıl 1965 Süleyman Demirel başbakan. Tek başına iktidar. Kamil Ocak G.Antep milletvekili ve spor bakanı. Halka futbol sahası yaptırmak için söz veriyor. Fakat başbakanı bir türlü ikna edemiyor. Bunun üzerine hemşerileri ile oturup bir plan yapıyor. Başbakan Demirel G.Antep’e geldiği zaman beni yuhalayın, yumurta atın diyor. Başbakan gelip miting yaparken aynen planladığı şekilde halk Kamil Ocak’ı yuhalıyor ve yumurta atıyor. Başbakan Demirel şaşırıyor. “Kamil halk ne istiyor. seni niye yuhalıyor. Yumurta atıyor.” Deyince Kamil Ocak hemen taşı gediğine koyuyor. “Sayın başbakanım ben G.Antep halkına futbol sahası yaptırmak için söz vermiştim ama yaptıramadım, halk onun için beni protesto ediyor.” Başbakan Demirel halka orda söz veriyor. Futbol sahanızı yaptıracağız, şimdiden hayırlı olsun diyor ve yaptırıyor.          
 
      Bilmem başka söze hacet var mı? Daha nasıl yol göstereyim? Ben milletvekili veya belediye başkanı değilim ki uygulayayım. Siyasetçi dostlara ithaf olunur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Abacıoglu Arşivi