Mehmet TAŞ
Başbakanın gezisi ve Seçim süreci
Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan dün Kahramanmaraş’a Enerjisa tarafından yaptırılan Hacının oğlu HES açılışı için geldi.
Ilıca ve baraj bölgesi yoğun bir günü yaşadı. Genel Seçimlerde Milletvekili olmak için aday adayı olan isimlerin ilgi gösterdiği açılışta, Başbakan Sayın Erdoğan’ın 2023 vizyonuna yönelik sarf ettiği sözler, biraz gururumu okşamadı desem yalan olurdu.
Kendinden emin, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir Başbakan portresi doğal olarak bize de moral ve çalışma azmi veriyor.
“Su akar Türk bakar!” sözüne atıfta bulunan Başbakan, artık bu deyim tersine döndü. “Su akar Türk yapar” işte yaptığımız projeler. Türkiye’nin dört bir yanında akarsularımıza dizgin vuruluyor diyerek, enerji yatırımı alanında özel sektörün önünü açtıklarını ifade ediyordu.
Civar köylerde yaşayan vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde açılış alanına gelerek, Başbakanı görmek ve mümkünse konuşmak istemişlerdi. Başbakan araçtan inerek birkaçı ile tokalaşırken sallanan bayraklar ve gösterilen sevgiye baktığımızda Sayın Erdoğan’ın halk nezdinde popüleritesinin artarak devam ettiğini söyleyebiliriz.
ADAY ADAYLARIMIZ!...
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimi için Kahramanmaraş’tan milletvekili olmak için başvuran 106 isimden birkaç tanesi tören alanında görüntü yaptılar. Ancak Sayın Erdoğan’ın yanına bile yaklaşmak mümkün olmadı.
Bizler fotoğraf çekmek için ancak tele kullanarak bunu başarırken, Enerji Sa yetkilileri bizlerin rahat çalışabilmesi için bütün koşulları sağlamışlardı. Ancak Kahramanmaraş basını ile bu güne kadar sağlam bir iletişim de kuramadılar. Umarız bundan sonra bu konuda bir çalışma yaparlar.
ADAYLIK SÜRECİ KISA
Hükümet seçim sürecini mümkün olduğunca kısa tutuyor. Ülke gündemini fazla meşgul etmemesi açısından iyi bir şey. Ancak aday adayları kendilerini tanıtma fırsatı bulacak kadar zaman yok. Bu da ayrı bir sıkıntı oluşturuyor. Görüştüğümüz bir çok aday adayı Teşkilat yoklaması sırasında ilçe ve beldeleri gezecek zaman bile bulamadılar. Az oy almalarını buna bağlıyorlar.
Şimdilerde Anketler ve kamuoyu araştırmaları yapıldığı yönünde bilgiler geliyor bize. Her ne hikmetse sürekli sokakta olmamıza rağmen, nedense biz bu anketörlere hiç rastlamıyoruz. Acaba anket çalışmalarında yönlendirme ile karşı karşıya mı kalıyoruz? Bunu bilmek doğal olarak bizimde hakkımızdır. Biz bunlardan haberdar olamıyorsak, haberdar olan, görüşlerini ifade eden kimler?
Teşkilat yoklaması sonuçlarının burada açıklanması şeffaflık adına iyi bir şey. Ancak bazıları bunun bir önemi olmadığını dile getiriyorlar. Peki bunun bir önemi yoktu da, niye yaptınız? Partililer ve vatandaşlar sizlerin oyuncağı mı? Doğrusu bunları ben kabullenmek istemiyorum. Yani yoklamanın bir artı değeri yok ise, oylamada sonuncu çıkan bir isim listeye konulursa, bunu teşkilat vatandaşa nasıl anlatacak? Vatandaşlar bunu kabul edecek mi?
Neyse; 106 isim Ak Parti listesinden aday adayı olarak 11 Nisan 2011 tarihini bekliyor. Eskilerden kaç isim yeniden listeye girecek?
Kimileri 6 eski vekilin hepsinin değişeceğini iddia ediyor.
Kimileri ise; TBMM Başkan vekili Nevzat Pakdil ile Av. Veysi Kaynak dışında diğer dört ismin üzerinin çizildiğini iddia ediyor.
Kimileri ise sadece Dr. Cafer Tatlıbal’ın listeye gireceğini iddia ediyor.
Bunca senaryo ve iddialara baktığımızda, biraz daha sabır çekiyor, 11 Nisan tarihini bekliyoruz.
Ne dersiniz?
Kimler kalır, kimler gider?
Tahminlerinizi yorumlarınızla bekliyorum!...
Vesselam yeni bir seçim sürecine doğru hızla ilerlerken ben sürprizler arzu ediyorum. Yeni ve değişik isimler!...
Sahi bizim bu rüyamız gerçek olur mu?
Yoksa da yine her zaman ifade ettiğimiz gibi, değişen bir şey olmaz, eski tas eski hamam tekerrür mü eder?
Şimdilik ortalık puslu gözüküyor.
Ne dersek hayali olacak!...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.