M.Fatih ERDOĞAN
EN KUTLU DOĞUM
17–21 Nisan tarihleri, bütün İslam Âleminde ve Türkiye’de “Kutlu Doğum Haftası” olarak kutlanacak. Şehrimizde de gündem elbette kutlu doğum olacak. Hafta boyunca bütün kurum ve kuruluşlar, ‘kıyamda’ yani ayakta olacak.
Alınan her nefeste, ‘salât ve selam’ verilen her nefeste ise 'dualar' olacak. “Yarabbi sen bizlere şah damarımızdan daha yakınsın. Kalplerimizi ve ellerimizi sana açtık. Yüzümüzü sana çevirdik. Ancak Sana yalvarır Senden yardım dileriz” diyerek dualar edeceğiz. Rabbimden; kardeşlik, sevgi ve huzur isteyeceğiz.
Sinelerimizden / göğüslerimizden geçenleri/ konuşulanları bilirsin…
Senden yine Sana sığınıp, Sana yöneliyoruz. Dualarımızı kabul eyle...
Bizleri, Ümmetim, Ümmetim diyen Allah Resulünün Şefaatine nail eyle…
Sünneti saniyelere uyan, Onları hayat felsefesi haline getiren, Kullarından eyle…
'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuran Allah Resulü(asv) Efendimizin;
İşaret buyurduğu o güzel ahlakını, “Kur’an ahlakı” bizlere de nasip eyle Allah’ım" diyeceğiz.
Kutlu doğum haftası boyunca yapılan ibadetlerimiz, dualarımız ve hayır ve hasenatlarımız inşallah makbul olacaktır.
Bu kutlamaları yaparken bizler ve çocuklarımız; “Birbirimizi sevmeyi, haset etmemeyi öğrenmeliyiz. Birbirimize dost ve veli olmayı, benlik ateşinden birbirimizi korumayı öğrenmeliyiz.
“Siz insanlığın iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz” (Ali İmran, 110) ayetince yaşamak gerektiğini öğrenmeliyiz.
Allah Resulünün ve onun etrafında halkalanan "Sahabe-i Kiramdan" oluşan nur halkasının içerisinde yer alabilmenin önemini öğrenmeliyiz. Dava adamı olabilmenin gerekliliğini öğrenmeliyiz. İnşallah öğrendiklerimiz doğrultusunda yaşayanlardan oluruz.
Bu duygularla yaşamaya çalıştığımız Kutlu Doğum Haftasının tüm İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Rabbimden dünyada ezilen, horlanan tüm Müslümanların kurtuluşu için dua ediyorum.
İKİNCİ TEOG SINAVI
Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği ikinci TEOG Sınavı Tüm Türkiye de ve Kuzey Kıbrıs’ta 26 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak. Sınavla ilgili olarak, son dönemece, son haftaya girildi denilebilir.
Bu sınava girecek öğrencilerimiz zannedersem şuana kadar hazırlıklarını yapıp son hafta içerisinde çok önemli gördükleri konuların tekrarını yapmakla meşgullerdir. Sınava hazırlık adına son hafta içerisinde yapılabilecek fazla bir şey yoktur.
Öğrencilerimiz, hafta boyunca stresten ve kaygıdan uzak tutulmalıdır. Anne ve babalar davranışlarıyla sınava girecek çocuklarının motivasyonlarını sağlamalı, onları kaygı ve korkudan uzak tutabilmelidir.
Öğrencilerde oluşan sınav korkusunun en büyük sebebi; ‘alacağım kötü sonuç sonrası annem/babam ne der?’ düşüncesidir. Kötü sonuçlar karşısında anne ve babalar aşırı tepkiler vermeyeceğini çocuğuna münasip bir dille anlatmalıdır.
Bu saatten sonra kızmak, bağırıp çağırmak hiçbir yarar sağlamayacaktır. Aksine işleri daha da çıkmaza götürecektir. Anne ve babaların işleri daha da kötüleştirmeyi isteyeceklerini zannetmiyorum.
Sınava girecek yavrularımıza başarılar diliyorum. Cenab-ı Hak her birisine gönlündeki okulu versin inşallah.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.