Mehmet TAŞ
Sayın Bakandan Beklediğimizi alabildik mi?
Malum kış uzun sürüyor. Ne kadar korunmaya çalışsak bile korunamayarak bel fıtığı hastalığım nüksettiği için yaklaşık 15 günü aşkın bir süredir, hayatımızı rolantide sürdürmeye çalışıyorum.
Bu sebepten dolayı da Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in Kahramanmaraş ziyaretini takip edemedim. Haber ajanslarına geçen haberleri, yerel gazetelerde çıkan haberleri takip ederek, tarayarak ve özellikle de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Kemal Karaküçük’ün medyaya yansıyan açıklanmalarına bakarak bu ziyaret ile ilgili düşüncelerimi ifade etmek istiyorum.
Öncelikle işadamlarımızı motive etmesi açısından büyük bir anlam taşıdığına inandığım bu ziyaret, kentimizin tanıtımına da büyük katkı yapmıştır. Her ne kadar Ulusal Haber kanallarında hiç görememiş olsam bile, yerel gazetelerde, internet sitelerinde yer alan görsellerde önemlidir. Çünkü internet siteleri ve Aksu Tv dünyanın her yerinden takip ediliyor…
Sayın Bakanın Kahramanmaraş ziyaretinde Belediye ya da İl Özel İdaresine şu kadar ekstra ödenek verildi açıklamasını göremedim. Ya bizimkiler bir şeyler istemediler ya da istediler ama Sayın Bakan duymazdan geldi. Bunu bilmiyorum…
Bir söz var beyler;
Ağlamayan bebeğe mama verilmez!...
Ama Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Karaküçük’ün açıklamalarına baktığımızda sanayicilerimizin sorunlarının doğrudan iletildiği ifade ediliyor. Burada Sayın Karaküçük’e teşekkür ediyorum.
Biz istemeye devam edelim. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü misali var ya…Alkışlar ve hediyeler ile bir yere varılmıyor.
Ortada proje olacak, projelere para talebi olacak…
Bunlar var ise, tasada bir şeyler düşer. Ortada ne tavuk ne de yumurta yok ise, ortalıkta da bir şeyler olmaz….
Bakınız Sayın Karaküçük ne diyor;
Tekstil Sektöründe KDV Sorununu dile getiren Başkan Karaküçük, “Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi tekstil sektörü ile ilgili olarak; pamuk ipliği üretiminde KDV oranının birincil hammadde olan pamukta yüzde 8, elektrik, nakliye, ambalaj gibi diğer maliyet kalemlerinde ise yüzde 18 olması nedeniyle tekstil işletmelerinde sürekli olarak büyük tutarlara ulaşan devreden KDV meydana gelmektedir. Bu da sektörlerde ciddi şekilde finansman sorunlarına yol açmakta, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde önemli bir engel teşkil etmektedir. Bu sorunun çözümü olarak; pamuk alışlarında ortaya çıkan ve sorumlu sıfatıyla ödenen KDV (2 Nolu KDV) ödemesinin devreden KDV ( 1 Nolu KDV ) alacağından mahsup edilmesi veya devreden KDV’nin mükellefin vergi ve sigorta prim borçlarından mahsubunun sağlanması ya da pamuğun KDV oranının daha önce olduğu gibi %1 olarak yeniden düzenlenmesi sektörü önemli ölçüde rahatlatacaktır”dedi.
……….
Bu itibarla, yeni teşvik sistemi kapsamında yatırım indiriminin yeniden ve stopaj istisnası ile birlikte getirilmesi çok yararlı olacaktır. Ayrıca, grup şirketler için yatırım indirimi uygulaması getirilerek hem yatırımın önü açılmalı hem de yatay veya dikey büyüme stratejilerin hayata geçirilmesinde, yatırımcıların sektörel çeşitliliğinin sağlanmasında önemli bir teşvik aracı olarak kullanılması ülke ekonomisi açısından çok yararlı olacaktır.
……
Ve Sayın Karaküçük’ün talepleri bu şekilde devam edip gidiyor. İsteyen, talep eden, ortaya sorunları bir bir döken Başkan için alkış ve teşekküre bizim gücümüz yetiyor….
Teşekkürler sevgili Başkan!.....
BU SU BASKINLARINA BİR ÇÖZÜM LÜTFEN!...
Birkaç yıl önceydi Türkoğlu Belediye Başkanı ile Minehüyük köyüne giderek bu su baskınlarını yerinde görmüştüm.
10 Mart 2012 Cumartesi günü bizden biri yine o köye gitti. Kronuyla ilgili haberi yapacağız. Ancak fotoğraflara bakarken birkaç yıl önceki manzara yeniden gözlerimin önüne geldi.
O bölgede 10 bin dönümlük bir alan doğal haline bırakılmalıdır. Ve kuş cenneti olarak geleceğe hazırlanmalıdır.
Köylü vatandaşların su altında kalan arazileri ile ilgili bir çalışma başlatılmalı ve gerekirse o civarda başka bir yerden arazi verilmelidir.
O bölgeyi kiralayan firma bu sebepten dolayı her yıl milyonlarca lira tazminat almaktadır. Sözleşme yeniden gözden geçirilmeli, sulak alanlar sözleşme dışı bırakılmalıdır.
DSİ bütün iş makinalarıyla o bölgenin suyunun çekilmesi için mücedele ediyor ve üstüne üstlük bir de tazminat ödüyor.
Devletin bir yılda verdiği tazminat parası ile Minehüyük bir başka yere nakledilir. Bu nasıl turşu nasıl perhiz anlayabilmiş değiliz….
Birileri çıkarak bu konu ile ilgili çalışma yapmalı ve mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır…
Mevcut durum devam ettiği sürece bu sorun çözülemezzzz!....
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.